Ostali sportovi

Koban pad: Marin Ranteš ostao bez finala!

Petar Jenjić • utorak, 30.07.2024.
Koban pad: Marin Ranteš ostao bez finala!

Martin Ranteš nije uspio izboriti finale BMX Freestylea na Olimpijskim igrama u Parizu. U drugoj vožnju kobna je bila greška i pad na jednom elementu...

Prvi put na Olimpijskim igrama nastupio je hrvatski BMX vozač Marin Ranteš. Hrvatskog predstavnika plasmana u finale koštao je pad u drugoj vožnji i na koncu nije uspio ostvariti dovoljno dobar prosjek za plasman dalje.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Freestyle sastoji se od dvije vožnje koje ocjenjuju suci s najvišom mogućom ocjenom 99.99, a gleda se prosjek dvije vožnje. Od 12 natjecatelja, devet ih je prolazilo u finale, a bili su podijeljeni u dvije skupine po šest.

Ranteš je dobro odradio prvu vožnju i nakon dugog vijećanja dobio je ocjenu 85.19. S obzirom na to da je četvrtoplasirani Latvijac iz prve skupine Ernests Zebolds imao prosjek ocjena 84.94, trebao je drugu odraditi na razini prve.

I druga vožnja donijela bi mu sigurno finale, ali jedan manjak koncentracije i pad oduzeli su mu bodove potrebne za plasman u finale. Dobio je ocjenu 67.40 za ukupan prosjek 76.29.

Dodajmo i to da su se iz prve skupine u finale plasirali Marcus Christopher (89.48) iz SAD-a, njegov sunarodnjak Justin Dowell (89.07) i Argentinac Jose Gil Torres (86.66). Iz Rantešove skupine dalje su prošli: Britanac Kieran Reilly (91.21), Rimu Nakamura iz Japana (87.03), Brazilac Gustavo Batista de Oliveira (85.79), Australac Logan Martin (89.39) i Francuz Anthony Jeanjeantest

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!