Ostali sportovi

Španjolke pred ispadanjem, Mađarice propustile priliku protiv Angole

Branimir Korać • utorak, 30.07.2024.
Španjolke pred ispadanjem, Mađarice propustile priliku protiv Angole
Foto: EPA

U ženskom rukometnom turniru danas su uspješne bile Njemice i Nizozemke dok su Mađarska i Angola remizirale...

U skupini A Olimpijskih igara u Parizu Norveška je upisala pobjedu protiv Južne Koreje. Može se reći kako je to očekivana pobjeda Norvežanki koje polako dolaze na radnu temperaturu.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Norvežanke su imale neočekivani poraz na startu protiv Švedske, ali pobjedama protiv Danske i Južne Koreje vratile su se u igru.

Poseban oprez bio je uoči dvoboja protiv Južne Koreje koja je neugodna reprezentacija s nezgodnim stilom igre, ali Norveška ju je uspjela iskontrolirati i slaviti s 26:20.

Katrine Lunde istaknula se s 11 obrana uz 20 pokušaja dok je pet golova postigla Stine Skogrand.

Kod Južne Koreje Saeyoung Park skupila je 11 obrana, a Eun Hee Ryu postigla je šest golova.

U skupini B Nizozemska je upisala važnu pobjedu u borbi za prolaz u četvrtfinale. Svladala je Španjolsku koja je tako praktički eliminirana iz borbe za prolaz.

Još jednom su Španjolke izgledale nedovoljno dobro iako im je ovo možda bio i najbolji nastup u dosadašnjem dijelu Igara.

Yara ten Holte upisala je 12 obrana, a pet golova dodala je Bo van Wetering. Kod Španjolske također 12 obrana imala je Mercedes Castellanos, a šest golova postigla je Paula Arcos.

Dramatično je bilo u dvoboju između Mađarske i Angole, a završilo je remijem 31:31. Mađarice mogu više žaliti, imale su napad u posljednjoj minuti i nisu ga iskoristile.

45 sekundi prije kraja Mađarice su dobile sedmerac, međutim Katrin Klujber nije zabila, dobile su Mađarice loptu do kraja susreta, ali nisu zaprijetile.

Klujber je susret završila s devet golova, a Nadine Szollosi-Schatzl dodala je šest golova. Kod Angole Marta Alberto upisala je 12 obrana, a Albertina Kassoma devet. test

Skupina A, treće kolo:
Norveška - Južna Koreja 26:20

Skupina B, treće kolo:
Nizozemska - Španjolska 29:24
Mađarska - Angola 31:31

FOTO: EPA/YOAN VALAT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!