Ostali sportovi

Vekić u četvrtfinalu igra protiv tenisačice koju je nedavno na istom mjestu pobijedila

HINA, Mario Borko • utorak, 30.07.2024.
Vekić u četvrtfinalu igra protiv tenisačice koju je nedavno na istom mjestu pobijedila
Foto: EPA

Nakon fenomenalne pobjede protiv druge nositeljice Coco Gauff, Donna Vekić saznala je protivnicu protiv koje će u srijedu igrati četvrtfinale olimpijskog turnira u Parizu. Ukrajinka Marta Kostju iznenadila je sedmu nositeljicu i nakon dva mjeseca ponovno će s Donnom odmjeriti snage u Roland-Garrosu...

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić u četvrtfinalu olimpijskog turnira igrat će protiv Ukrajinke Marte Kostjuk.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Veliku pobjedu Vekić je ostvarila u osmini finala, sa 7:6(7), 6:2 pobijedila je Amerikanku Coco Gauff, drugu tenisačicu na svijetu, a sada joj slijedi meč protiv 19. tenisačice s WTA ljestvice.

Očekivalo se kako bi iduća suparnica Vekić trebala biti osma igračica na svijetu Grkinja Marija Sakkari, ali nju je nakon maratona koji je trajao dva sata i 50 minuta pobijedila Kostjuk s 4:6, 7:6(5), 6:4.

Nakon što je dominirala Sakkari u prvom setu meč se počeo okretati sredinom druge dionice. Od 4:3 za Ukrajinku u trećem setu, do kraja meča, uslijedila su tri breaka nakon kojih je Kostjuk proslavila pobjedu i proboj među osam najboljih.

Olimpijski turnir se održava na terenima Roland-Garrosa, a na ovogodišnjem Grand Slamu Vekić i Kostjuk međusobno su igrale u drugom kolo. Hrvatska tenisačica tada je bila bolja sa 7:5, 6:4.

Za tenisačice nema odmora. Četvrtfinalni meč na rasporedu je već sutra, a Vekić je zbog toga morala odustati od nastupa u mješovitim parovima s Matom Pavićemtest

FOTO:EPA/CAROLINE BLUMBERG

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!