Ostali sportovi

Nadal i Alcaraz preskočili i drugu prepreku, preostale su im još dvije do medalje

Mario Borko • utorak, 30.07.2024.
Nadal i Alcaraz preskočili i drugu prepreku, preostale su im još dvije do medalje
Foto: EPA

Rafael Nadal i Carlos Alcaraz predstavljaju Španjolsku na Olimpijskim igrama u Parizu. Aktualni i rekordni osvajač Roland-Garrosa nošeni publikom svladali su nizozemsku kombinaciju i izborili četvrtfinale...

Tenis je uvijek jedan od najpopularnijih sportova na Olimpijskim igrama, a posebno u Parizu gdje se mečevi održavaju na terenima Roland-Garrosa. Rafael Nadal 14. puta je osvojio French Open, a sad na svojim posljednjim olimpijskim igrama lovi zlato u paru sa sunarodnjakom Carlosom Alcarazom.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Mladi Španjolac dosljedan je nasljednik velikog Rafe, ove je godine osvojio i Roland-Garros i Wimbledon, te je glavni favorit olimpijskog turnira u singlu. Sa svojim teniskim idolom lovi i drugo zlato, a zasad im ide sjajno.

Kombinacija “Nadalcaraz“, kako su se sami prozvali, u drugom je kolu, nošena gromoglasnom podrškom s tribina, pobijedila nizozemski par Tallon Griekspoor i Wesley Koolhof sa 6:4, 6:7(2), 10:2.

U prvom setu jedan break kod rezultata 3:3 bio je dovoljan Španjolcima za osvajanje prvog seta. U drugom su obje kombinacije držale svoj servis, a u 13. igri Nizozemci su bili dominantni i sa 7:2 izborili treći set u kojem se igra super tie-break.

Nadal i Alcaraz tamo su bili uvjerljivi, s 10:2 zaključili meč i podigli publiku na noge.

U četvrtfinalu idu na četvrte nositelje, Amerikance Austina Krajicek i Rajeeva Rama koji su do sad izbacivali australsku i brazilsku kombinaciju.

Nadal ima zlato u parovima iz Rija 2016. i zlato u singlu iz Pekinga 2008. Za Alcaraza je ovo premijerni nastup na Olimpijskim igrama, a u singlu je dogurao do trećeg kola u kojem ga čeka Roman Safiullintest

Olimpijski turnir u parovima, drugo kolo
Nadal/Alcaraz (Španjolska) – Griekspoor/Koolhof (Nizozemska) 6:4, 6:7(2), 10:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!