Ostali sportovi

Francuzi dominantno prošli kroz skupinu i zakazali četvrtfinale protiv Argentine

Branimir Korać • utorak, 30.07.2024.
Francuzi dominantno prošli kroz skupinu i zakazali četvrtfinale protiv Argentine

Francuska i SAD glatko su prošli u četvrtfinale olimpijskog nogometnog turnira. Francuzi su završili na vrhu skupine sa stopostotnim učinkom dok je SAD drugi s jednim porazom...

Francuska je i uoči posljednjeg kola imala osiguran prolazak u četvrtfinale dok se drugi putnik tražio. Po tri boda imali su SAD i Novi Zeland s tim da su Amerikanci bili u komotnijoj poziciji jer su igrali protiv skromne Gvineje dok je Novi Zeland igrao protiv Francuske.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U konačnici Francuska je odradila posao prema očekivanjima, lako je slavila s 3:0, a jednako tako uvjerljiv je bio i SAD protiv Gvineje.

Iako je Thierry Henry malo izmiješao postavu, Novi Zeland je bio pod konstantnim pritiskom, sijevalo je sa svih strana, a golovi Jean-Philippea Matete, Desirea Douea i Arnauda Kalimuenda odlučili su pobjednika.

Nagrada za prvo mjesto i nije baš najpoželjnija, Francuska će u četvrtfinalu igrati protiv Argentine.

Amerikanci su drugo mjesto osigurali također pobjedom 3:0 i to protiv Gvineje. Već nakon pola sata igre imali su Amerikanci dva gola prednosti i tu su si već otvorili put prema pobjedi.

Đorđe Mihailović i Kevin Paredes odveli su SAD do dva gola prednosti, a 15 minuta prije kraja Paredes je svojim drugim golom stavio točku na i. Amerikance u četvrtfinalu čeka Maroko. test

Skupina A, treće kolo:
Francuska - Novi Zeland 3:0
SAD - Gvineja 3:0

Poredak:
1. Francuska 9
2. SAD 6
3. Novi Zeland 3
4. Gvineja 0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!