Nogomet

Fenerbahče se mučio sa Švicarcima, Livaković primio 'golčinu', ali opet se pojavio Džeko

Mario Borko • utorak, 30.07.2024.
Fenerbahče se mučio sa Švicarcima, Livaković primio 'golčinu', ali opet se pojavio Džeko
Foto: EPA

U četiri utakmice drugog pretkola Lige prvaka igrane u ranijim terminima, favoriti su potvrdili prolazak dalje, ali Fenerbahče se dugo mučio sa švicarskim Luganom koji je rano poveo...

Od 18 i 19 sati odigrana su četiri susreta drugog pretkola Lige prvaka. Fenerbahče je preokretom stigao do 2:1 slavlja protiv Lugana, a Qarabag je s 5:0 potvrdio prolazak protiv autsajdera s Gibraltara Lincolna. Sparta Prag u golijadi je još jednom bila bolja od Shamrock Roversa s 4:2, a APOEL se kod moldavskog Petrocuba provukao s 1:1.

Fener je imao 4:3 iz prvog susreta, a u Istanbul je u zaostatak pao već nakon sedam minuta. Tunižanin Mohamed Haj Mahmoud zabio je spektakularan gol. Dočekao je odbijanac na nekih 20 metara od gola i iz voleja savršeno pogodio od spoja vratnice i grede. Dominik Livaković paradom je samo uljepšao pogodak.

Nakon toga, Lugano je dobio krila bio je opasniji do kraja prvog dijela, ali Turci su ga primirili, a Edin Džeko u 59.minuti glavom zabija za 1:1. 38-godišnji napadač u prvom je susretu zabio hat-trick, a ovoga puta bio je dovoljan i samo jedan pogodak.

Švicarci su pokušavali ugroziti vrata Fenera, Livaković je upisao tri obrane, a konačnih 2:1 postavio je Sebastian Szymanski koji je u 92. minuti na asistenciju Dušana Tadića iz neposredne blizine pospremio loptu u praznu mrežu.

Žuti kanarinci u trećem pretkolu igraju protiv Lillea.

Qarabag je nakon 0:2 iz prve utakmice, u uzvratu s 5:0 pobijedio Lincoln Red Imps. Juninho Viera bio je heroj Azerbejdžanaca s hat-trickom u prvom dijelu. Yassine Benzia i Leandro Andrade potvrdili su prolazak u drugom. Fabijan Buntić branio je cijeli susret za Qarabag.

Prvak Azerbajdžana u trećem će pretkolu igrati protiv boljeg iz ogleda Ludogoretsa i Dinamo Minska, Bugari u bjelorusku prijestolnicu putuju s prednošću od 2:0.

APOEL je u Moldaviji branio prednost od 1:0, a uspješno ju je obranio. Petrocub je u 60. minuti preko Sergija Platica došao do toliko željenog vodstva, ali Marquinhos samo šest minuta kasnije izjednačava i odvodi Ciprane u treće pretkolo.

Tamo će igrati protiv prvaka Slovačke, Slovana.

Sparta Prag je kod kuće branila prednost od 2:0 protiv Shamrock Roversa, a u uzvratu smo vidjeli pravu golijadu. Sparta je dva puta vodila (1:0, 2:1), Irci su se vraća, ali na kraju je završilo 4:2 za prvake Češke. Aaron Greene zabio je dva gola za Shamrock, a četvrti gol za Spartu postigao je bivši igrač Lokomotive Indrit Tuci.

Sparta čeka pobjednika u susretu rumunjske FCSB i izraelskog Maccabi Tel Aviva, a prva utakmica u Rumunjskoj je završila je 0:0.

Liga prvaka, drugo pretkolo:
Qarabag – Lincoln 5:0 (7:0)
Fenerbahče – Lugano 2:1 (6:4)
Sparta Prag – Shamrock Rovers 4:2 (6:2)
Petrocub – APOEL 1:1 (1:2)

FOTO: EPA/ERDEM SAHIN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!