Ostali sportovi

Gimnastika: Amerikanke očekivano osvojile zlato, Biles za povijest

HINA, Mario Borko • utorak, 30.07.2024.
Gimnastika: Amerikanke očekivano osvojile zlato, Biles za povijest
Foto: EPA

U gimnastici na ekipnom natjecanju za žene nije bilo iznenađenja. Amerikanke su predvođene sa Simone Biles osvojile zlato, ali iza njihovih leđa odvijala se velika borba...

Gimnastičarke Sjedinjenih Američkih Država očekivano su dominirale i osvojile zlatnu medalju u ekipnom dijelu natjecanja na Olimpijskim igrama u Parizu.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Predvođene sa Simone Biles Amerikanke su vodile od samog početka natjecanja te su na kraju ostvarile skoro šest bodova prednosti pred prvim pratiteljicama Talijankama.

Po četvrti put su Amerikanke osvojile zlatnu olimpijsku medalju u ekipnom dijelu gimnastičkog natjecanja, a uz Biles su nastupile su Sunisa Lee, Jordan Chiles, Jade Carey i Hezly Rivera.

Nastavljena je time žetva olimpijskih medalja za 27-godišnju Simone Biles. Osvojila je tako osmu medalju na Igrama, sada ima pet zlatnih odličja, jedno srebro i dvije bronce. Postala je ujedno prva američka gimnastičarka s osam olimpijskih medalja, sedam ih ima Shannon Miller.

Velika se borba vodila iz leđa Amerikanki, a na kraju su srebrne bile odlične i ujednačene Talijanke koje su osvojile prvu olimpijsku medalju za svoju zemlju nakon daleke 1928. godine. Zaslužile su je D'Amato, Andreoli, Esposito, Villa i Iorio.

Nijanse su odlučivale u borbi za broncu koju su na kraju osvojile Brazilke (164.497) ispred Britanki (164.263). Ključna je u toj borbi bila fantastična izvedba Rebece Andrade na preskoku. Tek su šeste na kraju bile Kineskinje. test

Olimpijske igre, ekipno natjecanje u gimnastici (žene):
1.SAD 171.296 bodova
2.Italija 165.494
3.Brazil 164.497
4.Velika Britanija 164.263
5.Kanada 162.432
6.Kina 162.131
7.Rumunjska 159.497
8.Japan 159.463

FOTO: EPA/ANNA SZILAGYI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!