Ostali sportovi

Swiatek i Kerber jedine u dva seta, Schmiedlova najveće iznenađenje

Branimir Korać • utorak, 30.07.2024.
Swiatek i Kerber jedine u dva seta, Schmiedlova najveće iznenađenje
Foto: EPA

Poznate su sve sudionice četvrtfinala turnira tenisačica na Olimpijskim igrama. Prva igračica svijeta Iga Swiatek predvodit će četvrtfinalistice...

Prva igračica svijeta Iga Swiatek prošla je u četvrtfinale Olimpijskih igara. Swiatek je trebala skoro dva sata za pobjedu protiv Xiyu Wang stoga to baš i nije bio tako jednostavan meč kako sugerira rezultat 6:3, 6:4. I jedna i druga su dosta griješile, a u konačnici u ključnim trenucima Swiatek je ipak griješila manje.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Swiatek će u četvrtfinalu igrati protiv Danielle Collins koja je trebala tri seta protiv Camile Osorio. Deveta igračica svijeta imala je krizno razdoblje u drugom setu kada je na površinu isplivala nervoza, ali Collins je ipak izdržala u trećem setu i upisala pobjedu.

Iznenađenje je priredila Anna Karolina Schmiedlova koja je upisala pobjedu protiv pete igračice svijeta Jasmine Paolini. Talijanka je imala čak 52 neprisiljene pogreške, dopustila jer protivnici 14 break prilika, a Schmiedlova je realizirala njih osam i stigla do sjajnog rezultata. Novi veliki izazov za Schmiedlovu bit će deveta nositeljica Barbora Krejčikova koja je u tri seta slavila protiv Eline Svitoline. Težak meč od skoro tri sata koji je uzeo dosta energije.

I protivnica Donne Vekić ima iza sebe maratonski meč. Marta Kostjuk svladala je Mariju Sakkari i sada će morati ponoviti odličnu predstavu i protiv Vekić ako misli do polufinala.

Možda i najjači meč na papiru danas ujedno je bio i najduži. Tri sata i 15 minuta Qinwen Zheng trebala je za pobjedu protiv Emme Navarro. Navarro je u drugom setu imala 5:3 i meč loptu, ali Zheng se uspjela spasiti i onda slaviti u tri seta.

Krasnu priču piše Angelique Kerber koja se na Olimpijskim igrama oprašta od aktivnog bavljenja tenisom, a ovdje je došla do četvrtfinala. U osmini finala je ujedno bila i najbrža, za manje od sat i pol svladala je Leylah Fernandeztest

Olimpijske igre, osmina finala:
Iga Swiatek (Poljska, 1) - Xiyu Wang (Kina) 6:3, 6:4
Anna Karolina Schmiedlova (Slovačka) - Jasmine Paolini (Italija, 4) 5:7, 6:3, 7:5
Marta Kostjuk (Ukrajina, 12) - Maria Sakkari (Grčka, 7) 4:6, 7:6(5), 6:4
Barbora Krejčikova (Slovačka, 9) - Elina Svitolina (Ukrajina) 7:6(5), 2:6, 6:4
Qinwen Zheng (Kina, 6) - Emma Navarro (SAD, 11) 6:7(7), 7:6(4), 6:1
Danielle Collins (SAD, 8) - Camila Osorio (Kolumbija) 6:0, 4:6, 6:3
Angelique Kerber (Njemačka) - Leylah Fernandez (Kanada) 6:4, 6:3

FOTO: EPA/RITCHIE B. TONGO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!