Nogomet

Tolić osvetio Krznara, posramio Celje i izbacio ga iz Lige prvaka! Malmö kao upozorenje za Hajduk

Mario Borko • utorak, 30.07.2024.
Tolić osvetio Krznara, posramio Celje i izbacio ga iz Lige prvaka! Malmö kao upozorenje za Hajduk
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

U tri susreta drugog pretkola Lige prvaka, koji su počeli nakon 20 sati, Ferencvaroš je kod velškog prvaka TNS-a potvrdio prolaz, Slovan je s peticom razbio Celje, a Malmö je izgubio na Farskim otocima...

Celje je odlučilo preko noći smijeniti Damira Krznara i vratit na klupu Alberta Rieru. Španjolac se na startu drugog mandata u prvaku Slovenije nije proslavio. Celje je u uzvratnoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka na gostovanju u Bratislavi kod Slovana poniženo s 5:0.

Igraj na kvalifikacije za Ligu prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Celjani su imali aktivan rezultat od 1:1 iz prvog susreta, a sve je za Slovence krenulo nizbrdo već u 16. minuti kad je Damjan Vukliševič zaradio izravni crveni karton. David Zec dodao je prekratku loptu, a 29-godišnji branič je u želji da je izbije ispred Davida Streleca srušio slovačkog napadača i zaradio isključenje.

Marko Tolić je iz tog prekida pogodio direktno iz slobodnog udaraca za vodstvo Slovana koji je u minuti zabio gol i dobio igrača više na terenu. Strelec je u 30. minuti izbjegao zaleđe i praktički potvrdio prolazak svoje momčadi u treće pretkolo Lige prvaka.

Slovenci su se u drugom dijelu potpuno raspali, a Tolić je status igrača utakmice potvrdio s dvije asistencije. Svojom poznatom “rolicom“ je u 60. minuti izbacio braniča i poslužio Roberta Maka koji zabija za 3:0.

Slovaci nisu stali, a u 72. Tolić je nesebično poslužio Streleca koji postiže svoj drugi pogodak. Konačnih 5:0 postavio je Tigran Barsegjan u 75. minuti. Nakon toga Slovaci su se zadovoljili, a uprava Celja se može zamisliti zbog svog poteza samo nekoliko dana prije utakmice koja im je mogla osigurati povijesni ulazak u skupine europskog natjecanja.

Slovan u trećem pretkolu ide na ciparski APOEL, a Celje svoj put nastavlja u kvalifikacijama za Europsku ligu.

Tolić je pod Krznarom igrao u Dinamu, a on ga je kasnije doveo i na posudbu u Maribor.

Ferencvaroš je kod velškog The New Saintsa branio 5:0 iz prve utakmice, a u uzvratu su Mađari slavili s 1:2 i tako potvrdili prolaz u treće pretkolo gdje će igrati protiv danskog prvaka Midtjyllanda.

Malmö je na Farskim otocima kod Klaksvíka branio prednost od 4:1 iz prve utakmice. Šveđani su već u drugoj minuti pali u zaostatak, ali su u 13. izjednačili, a u 59. potpuno okrenuli susret. Ipak, Klaksvík je poravnao samo šest minuta kasnije, a u sudačkoj nadoknadi stigao je do iznenađujuće pobjede 3:2.

Šveđani usprkos porazu idu dalje, a u trećem pretkolu igrat će protiv grčkog PAOK-a ili prvaka BIH Borca.

Hajduk u četvrtak na Farskim otocima brani prednost od 2:0 protiv HB Torshavna, a rezultat koji su ostvarili Šveđani upozorenje je Splićanima da se ne smiju opustiti. HB u tamošnjem prvenstvu ima tri boda više od Klaksvíka i pokušat će Bijelima maksimalno zagorčati život. test

Liga prvaka kvalifikacije, drugo pretkolo:
TNS Ferencvaroš 1:2 (1:7)
Slovan – Celje 5:0 (6:1)
Klaksvík – Malmö 2:2 (3:6)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!