Nogomet

Konferencijska liga: Oba predstavnika s Kosova uspješna, prvak San Marina zamalo do senzacije

Mario Borko • utorak, 30.07.2024.
Konferencijska liga: Oba predstavnika s Kosova uspješna, prvak San Marina zamalo do senzacije
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

U utorak je u drugom pretkolu Konferencijske lige u akciji bilo deset klubova. Oba predstavnika s Kosova prošla su dalje, a estonska Flora je zamalo ispala od prvaka San Marina...

Za Konferencijsku ligu u pravilu je rezerviran termin u četvrtak, ali u kvalifikacijama sudjeluje toliko ekipa da se utakmice odigravaju od utorka do četvrtka. Prvi dan odigrano je pet uzvratnih u susreta, a obilježili su ih predstavnici Kosova.

Igraj na kvalifikacije za Konferencijsku ligu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Drita je kao veliki autsajder protiv Breidablika u obje utakmice ostvarila pobjedu. Na Islandu je iznenađujuće slavila s 2:1, a kod kuće je pogotkom Kastriota Selmanija pobijedila s 1:0 i prošla u drugo pretkolo.

Flora je na gostovanju kod Virtusa iz San Marina u prvom susretu odigrala 0:0, a uzvratu je rano povela. Ipak, prvaci Estonije u 48. su dobili crveni karton, a Virtus je to iskoristio i izjednačio. U 77. Flora dolazi do vodstva, ali Mema u 88. donosi povijesne produžetke Virtusu.

Ipak, Alliku je s dva gola u produžetku donio pobjedu i prolaz Flori. Završilo je 5:2, a gosti iz San Marina kod zaostatka 4:2 propustili su realizirati kazneni udarac i tako dodatno zakomplicirati situaciju.

Dinamo “krvnik“ Ballkani je u prvoj utakmici na svom terenu odigrao 0:0 protiv Hamruna s Malte, ali je u uzvratu slavio s 0:2 i prošao dalje. Bernard Karrica, koji je u svojoj karijeri igrao za Dinamo, Rijeku i Hrvatski dragovoljac, zabio je iz kaznenog udarca drugi gol na susretu.

Još jedan bivši Dinamov protivnik u Europi, Pyunik, nadoknadio je kod kuće zaostatak od 2:1 iz prve utakmice protiv makedonske Struge. Kovalenko je postao heroj Armenaca postigavši pogodak za 3:1 u 96. minuti susreta.

Crnogorski prvak Dečić obranio je na svom terenu prednost od 2:0 protiv gruzijskog Dinamo Batumija, završilo je 0:0.

Hrvatski predstavnici u ovom natjecanju, Hajduk i Osijek, na teren će izaći u četvrtak. test

Konferencijska liga, drugo pretkolo:
Drita (Kosovo) – Breidablik (Island) 1:0 (3:1)
Flora (Estonija) – Virtus (San Marino) 5:2 (5:2)
Pyunik (Armenija) – Struga (Sjeverna Makedonija) 3:1 (4:3)
Hamrun (Malta) – Balkani (Kosovo) 0:2 (0:2)
Dečić (Crna Gora) – Dinamo Batumi (Gruzija) 0:0 (2:0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!