Ostali sportovi

Andy Murray odbija otići u mirovinu, ovoga puta s Evansom spasio dvije meč-lopte i prošao dalje

HINA, Mario Borko • srijeda, 31.07.2024.
Andy Murray odbija otići u mirovinu, ovoga puta s Evansom spasio dvije meč-lopte i prošao dalje
Foto: EPA

U drugom kolu olimpijskog turnira u muškim parovima Andy Murray i Daniel Evans pobijedili su belgijsku kombinaciju Gille/Vliegen spasivši dvije vezane meč-lopte u trećem setu, a u prvom su kolu protiv Japanca spasili čak pet...

Još nije došao trenutak da legendarni britanski tenisač Andy Murray odigra svoj posljednji meč u profesionalnoj karijeri, on i Daniel Evans prošli su dalje na olimpijskom turniru parova u Parizu.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U drugom kolu turnira Murray i Evans su bili sasvim blizu poraza protiv belgijske kombinacije Sandera Gillea i Jorana Vliegena, ali su pobijedili 6:3, 6:7(8), 11:9.

Mogli su Britanci slaviti u dva seta, imali su 13. igri drugog seta dvije prilike za završiti posao, ali su se doveli u situaciju da igraju odlučujući super tie-break trećeg seta u kojem su gubili 7:9. Spasili su obje meč-lopte, točnije, dobili su četiri poena u nizu i plasirali se među osam najboljih.

U prvom kolu Murray i Evans spasili su pet vezanih meč-lopti protiv Tara Daniela i Keija Nishikorija, a taj nevjerojatan preokret dao im je potrebno samopouzdanje da to ponove protiv Belgijaca.

Murray je u velikoj karijeri osvojio, između ostaloga, i dva pojedinačna olimpijska zlata, 2012. u Londonu te 2016. godine u Rio de Janeiru. Ovog lipnja je obavio operaciju otklanjanja ciste iz kralješnice zbog čega nije igrao pojedinačni dio Wimbledona, a odustao je i od pojedinačnog nastupa na Igrama.

Ujedno je najavio da će Olimpijske igre u Parizu biti njegova završna epizoda velike karijere u kojoj je bio prvi igrač na svijetu te trostruki osvajač Grand Slam turnira. Dva puta je slavio u Wimbledonu (2013. i 2016.) i jednom na US Openu (2012.).

U četvrtfinalu će Murray i Evans igrati protiv pobjednika dvoboja u kojem se sastaju Amerikanci Taylor Fritz i Tony Paul protiv Nizozemaca Robina Haasea i Jean-Juliena Rojeratest

FOTO: EPA/RITCHIE B. TONGO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!