Ostali sportovi

Mektić: 'Izgubili smo od vrlo kvalitetnih protivnika koji su bili vrlo raspoloženi za igru'

HINA, Mario Borko • srijeda, 31.07.2024.
Mektić: 'Izgubili smo od vrlo kvalitetnih protivnika koji su bili vrlo raspoloženi za igru'
Foto: Damir Senčar/HINA

Zlatni hrvatski olimpijci iz Tokija 2021. godine, Mate Pavić i Nikola Mektić vratili su se u utorak navečer u domovinu nakon što su puno ranije očekivanog, već u prvom kolu ispali s turnira i ostali bez obrane naslova olimpijskih pobjednika...

U večernjim satima utorka s Olimpijskih igara u Parizu vratili su se prvi hrvatski olimpijci - tenisači Nikola Mektić i Mate Pavić.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Olimpijski pobjednici iz Tokija već su se u prvom kolu turnira u Parizu oprostili od ambicija za obranom naslova porazom od Nijemaca Dominika Köpfera i Jan-Lennarda Struffa 3:6, 7:6(5), 5:10, što je donijelo razočaravajući epilog hrvatskim olimpijcima.

Nijemci su u drugom kolu s lakoćom preskočili portugalsku kombinaciju Borges/Cabral s dva puta po 6:2.

Pred novinarima u zagrebačkoj zračnoj luci Mektić i Pavić ponovili su kako jednogodišnja stanka u njihovu zajedničkom igranju nije bila razlog preranom ispadanju s olimpijskog turnira u Parizu.

"Jednostavno dogodilo se da smo igrali s vrlo kvalitetnim protivnicima, odličnima na zemljanoj podlozi i tog dana vrlo raspoloženima za igru", rekao je Mektić.

Pavić je trebao ostati u Parizu, budući da je na olimpijskom turniru bio prijavljen i u konkurenciji mješovitih parova s Donnom Vekić, ali - kako je pojasnio - u situaciji kada je njegova potencijalna partnerica u "mixu" u predvorju osvajanja olimpijske medalje u pojedinačnoj konkurenciji - odluka o otkazivanju parova činila se i praktičnom, i logičnom.

Predstavnici Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) uručili su na dočeku prigodne darove dvostrukim teniskim olimpijcima. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!