Ostali sportovi

Sandra Elkasević otputovala u Pariz u lov na svoju treću olimpijsku medalju

Mario Borko • srijeda, 31.07.2024.
Sandra Elkasević otputovala u Pariz u lov na svoju treću olimpijsku medalju
Foto: Lana Slivar Dominić/HINA

Najbolja hrvatska atletičarka svih vremena otputovala je na svoje četvrte Olimpijske igre. Nekadašnja vladarica diska više nije među glavnim favoritima za medalju, ali Sandru nikada ne treba otpisati...

U subotu na borilišta izlaze atletičari. Za kraljicu sportova tradicionalno je rezerviran drugi tjedan Igara, a natjecanje započinje utrkom u brzom hodanju na 20 kilometara. Najbolja hrvatska atletičarka i aktualna europska prvakinja u bacanju diska Sandra Elkasević otputovala je u srijedu ujutro u Pariz kako bi nastupila na svojim četvrtim Olimpijskim igrama.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sandra je 2012. u Londonu i 2016. u Riju osvojila olimpijsko zlato, dva puta je bila svjetska prvakinja (2013. i 2017.), a nedavno je na Europskom prvenstvu u Rimu osvojila sedmi uzastopni naslov prvakinje Europe.

Ipak, Elkasević u Pariz ne dolazi kao favoritkinja za medalju. Na prošlogodišnjem svjetskom prvenstvu završila je peta, a primat su preuzele Amerikanke. Valarie Allman aktualna je olimpijska pobjednica i srebrena sa Svjetskog prvenstva iza sunarodnjakinje Laulauge Tausage. Kineskinja Feng Bin i mlada Nizozemka Jorinde van Klinken, koja nastupa i u bacanju kugle, bit će Sandri velika konkurencija.

34-godišnjakinju, koja je živuća legenda sporta, ne nikako treba otpisivati. Kvalifikacije su na rasporedu u petak 2. kolovoza, a finale u ponedjeljak 5. kolovoza. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!