Ostali sportovi

Sinkovići dominantnom predstavom ušli u finale i najavili borbu za zlato!

Mario Borko • srijeda, 31.07.2024.
Sinkovići dominantnom predstavom ušli u finale i najavili borbu za zlato!
Foto: Damir Senčar/HINA

Martin i Valent Sinković u polufinalu su dvojca bez kormilara odveslali sjajnu utrku, osvojili prvo mjesto i osigurali nastup u finalu. Iza sebe su ostavili glavne favorite iz Švicarske...

Sjajna vijest stiže s Olimpijskih igara u Parizu. Braća Valent i Martin Sinković u prvom su polufinalu dominantom predstavom stigli do prvog mjesta i finala u disciplini dvojac bez kormilara.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sinkovići su od samog starta bili u vodstvu ispred glavnih favorita za zlato Švicaraca Romana Roeoelsija i Andrina Gulicha koji su pred kraj utrke pokušali zaprijetiti, ali hrvatski par je pojačao i slavio s više od dvije sekunde prednosti.

Sinkovići su na cilj stigli s vremenom 6:29.98., a Švicarci 6:32.18. Koliko je rezervre ostalo pokazuje podatak da je za zlato u Tokiju bilo potrebno vrijeme od 6:15.29.

Svoje su mjesto u finalu osigurali i Španjolci Jamie Canalejo Pazos i Javier Garica Ordonez. Bez finala su ostali Južnoafrikanci, Litavci i Amerikanci koji su zaostali za Sinkovićima više od deset sekundi.

Sjajna je ovo najava finala koje je na rasporedu u petak, a Sinkovići će tamo pokušati obraniti zlato iz Tokija i svojoj kolekciji dodati četvrtu olimpijsku medalju, treću zlatnu nakon dvojca bez kormilara u Tokiju, dvojca na pariće u Riju i srebra iz četverca u Londonu. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!