Ostali sportovi

Suverena Matić za nešto više od minute do četvrtfinala!

Mario Borko • srijeda, 31.07.2024.
Suverena Matić za nešto više od minute do četvrtfinala!

Barbara Matić otvorila je olimpijski turnir u džudu pobjedom u osmini finala protiv neugodne Talijanke Kim Polling. Dvostruka svjetska prvakinja slavila je ipponom nakon nešto više od minute borbe...

Suveren i dominantan početak olimpijskog tunira u džudu do 70 kilograma za dvostruku svjetsku prvakinju Barbaru Matić. Nositeljica hrvatske zastave na otvaranju Olimpijskih igara u Parizu u turnir je krenula protiv Talijanke Kim Polling i slavila nakon minute i sedam sekundi rušenjem, ipponom koji joj je automatski donio deset bodova i pobjedu.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Matić je bila slobodna u prvom kolu s obzirom na to da je postavljena kao prva nositeljica, a Talijanka je prije pobijedila Portugalku Pinu s 1:0. Hrvatska džudašica krenula je izuzetno agresivno i vrlo brzo je došla do željenog rušenja i ekspresnog prolaska u četvrtfinale.

Splićanka će se tamo boriti protiv Slovenke Anke Pogačnik ili Španjolke Ai Tsunoda. U tom meču bit će favorit, a dvije je pobjede dijele od medalje. Matić je osigurala repasaž pa tako u slučaju poraza u četvrtfinalu još uvijek može kroz njega doći do bronce.

Prije tri godine u Tokiju završila je peta. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!