Ostali sportovi

Mađari promašili nemoguće, poklonili pobjedu Norveškoj i vjerojatno ispali s turnira

Mario Borko • srijeda, 31.07.2024.
Mađari promašili nemoguće, poklonili pobjedu Norveškoj i vjerojatno ispali s turnira
Foto: EPA

Na olimpijskom turnir u rukomet u skupini B od 9 sati igrale su Norveška i Mađarska, a Norvežani su u uzbudljivoj utakmici do pobjede došli teže od očekivanog, golom u zadnjoj sekundi susreta...

Hrvatski rukometaši na teren su protiv Njemačke istrčali od 11 sati, a od 9 su već u akciji bile Norveška i Mađarska. Rani termin odgovarao je objema reprezentacijama, ali je u igri živaca na kraju uspješnija bila Norveška koja je slavila 26:25.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U vrlo izjednačenom susretu nitko se nije pretjerano odvajao. Norveška je u 12. minuti imala prednost 7:5, ali onda Mađarska serijom 6-1 odlazi na 11:8. Mađari su na odmor otišli s dva gola prednosti (13:11), odmah na startu drugog dijela povećali prednost na tri razlike, ali Norveška se s tri gola zaredom vraća.

Od tada pa do kraja igralo se gotovo gol za gol, a s prednošću u posljednje tri minute ušla je Norveška. Mate Lekai zabio je na početku posljednje minute gol za izjednačenje, ali Alexander Blonz u zadnjoj sekundi donosi treću pobjedu Norvežanima.

Norveška je imala zadnji napad, dva puta je gubila loptu i Bence Imre krenuo je sam prema Torbjornu Bergerudu koji brani njegov zicer, Norvežani su ekspresno napali, Blonz je ostao sam na krilu i zabio za veliko slavlje.

Blonz je bio i najbolji strijelac cijelog susreta s devet golova. Simon Ulstad Lyse dodao je šest, a Sander Sagosen tri, uz katastrofalan šut (3/8). S druge strane kod Mađara tri su igrača postigla po šest golova Bence Banhidi, Imre i Richard Bodo.

Mađarska je upisala drugi poraz i u vrlo je teškoj situaciji. Do kraja igra s prvim favoritom Danskom i domaćinom Francuskom tako da je izvjesno da će hrvatski susjedi vrlo vjerojatno kući nakon grupne faze.

Norveška je stopostotna i velikim koracima grabi prema četvrtfinalu. Norvežani su pobijedili domaćine Francuze, a protiv Egipta i Danske igrat će za prvo mjesto u skupini. test

Skupina B:
Mađarska – Norveška 26:25 (11:13)

FOTO: EPA/Tamas Kovacs

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!