Košarka

Španjolke ne mogu bez drame, opet slavile s jednim poenim razlike

Petar Jenjić • srijeda, 31.07.2024.
Španjolke ne mogu bez drame, opet slavile s jednim poenim razlike
Foto: FaH

Košarkašice Španjolske stigle su do druge pobjede na Olimpijskim igrama u Parizu. Nakon velike borbe i drame uspjele su svladati Portoriko...

Nakon što su u prvom kolu s 90:89 poslije produžetaka slavile protiv Kine, košarkašice Španjolske upisale su i drugu pobjedu od jedan razlike na Olimpijskim igrama u Parizu. Danas su svladale Portoriko rezultatom 62:61.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U završnici dvoboja igralo se praktički poen za poen, a minutu i 16 prije kraja Španjolke su povele sa 61:60 preko Marione Ortiz. Rezultat se nije mijenjao do deset sekundi prije kraja kada su Portorikanke povele poenima Mya Hollingshead.

Drama se nastavila, Leonor Rodriguez promašila je tricu, Laura Gil uhvatila skok u napadu, a nju je faulirala India Pagan. Gil je bila precizna s linije slobodnih bacanja i sekundu prije kraja donijela pobjedu svojoj reprezentaciji. To su joj ujedno bili i jedini poeni na susretu.

Megan Gustafson s 18 poena i 13 skokova predvodila je Španjolsku, Leonor Rodriguez dodala je 17 koševa. Arella Guirantes s 15 koševa predvodila je Portoriko.

Olimpijske igre, 2. kolo:
Portoriko - Španjolska 62:63

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!