Vodeni sportovi

Valent Sinković: 'Morat ćemo odveslati najbolje da se uopće možemo nadati medalji'

HINA, Petar Jenjić • srijeda, 31.07.2024.
Valent Sinković: 'Morat ćemo odveslati najbolje da se uopće možemo nadati medalji'
Foto: EPA

Do finala u dvojcu bez kormilara na Olimpijskim igrama stigli su Martin i Valent Sinković. Oni su pobijedili u svojoj polufinalnoj skupini, ali bez sjajne izvedbe u finalu, teško će do medalje jer je konkurencija vrlo jaka...

Braća Martin i Valent Sinković plasirali su se u srijedu u finale dvojca bez kormilara na Olimpijskim igrama u Parizu.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sinkovići su na svojim četvrtim olimpijskim igrama do finala došli kao najbrži u svojoj polufinalnoj skupini s vremenom 6:29.98 minuta. Drugi su bili Švicarci (6:32.18), a treći Španjolci (6:36.30).

"Ja sam prezadovoljan utrkom, veslali smo onako kako smo se nadali. Na kraju su Švicarci digli ritam u finišu, odbili smo to bez problema i jedva čekamo finale u petak. Još jednom smo pokazali da se možemo boriti za zlato i sada iskreno vjerujem da ćemo se u petak boriti za to zlato."

U drugoj polufinalnoj skupini, mjesto u finalu izborile su posade Rumunjske, Velike Britanije i Irske.

"Baš smo zadovoljni kako se sve odvilo. Krenuli smo malo jače nego prvu utrku, ali tako smo i planirali da malo čvršće krenemo. Ušli smo u svoj ritam i sve smo kontrolirali do samog kraja. Švicarci su napravili dobar finiš, ali imali smo snage za odbiti njihov napad. U petak nas čeka zadnja utrka, naše četvrto olimpijsko finale i jedva čekamo. Bit će to izjednačena utrka, tu su i Rumunji i Britanci, a i Švicarci su nam bili blizu tako da ćemo morati odveslati najbolje da se uopće možemo nadati medalji", rekao je Valent Sinković.

Sinkovićima se u petak pruža prilika da s četvrtom medaljom postanu najuspješniji hrvatski olimpijci. Dosad su osvojili srebro u četvercu na pariće u Londonu 2012. godine, kao i legendarno zlato u dvojcu na pariće u Riju 2016. godine, te zlato u dvojcu u Tokiju.

Finale je na rasporedu u petak, 2. kolovoza s početkom u 11.30 sati. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!