Nogomet

Borac traži povijesni plasman u treće pretkolo, ali neće mu biti lako

Petar Jenjić • srijeda, 31.07.2024.
Borac traži povijesni plasman u treće pretkolo, ali neće mu biti lako
Foto: EPA

Borac iz Banja Luke traži pobjedu i povijesni prolazak u treće pretkolo Lige prvaka. Protivnik neće biti nimalo lagan, PAOK je slavio u prvom dvoboju, ali ni prvak BiH neće biti bez šanse...

Večeras je na rasporedu uzvratna utakmica drugog pretkola Lige prvaka između Borca iz Banja Luke i PAOK-a. Prvak Bosne i Hercegovine bit će domaćin na svom Gradskom stadionu s početkom od 21 sat, a njihov dvoboj za prolazak dalje sudit će nizozemski sudac Sander van der Eijk.

Igraj na Borac Banja Luka - PAOK na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon što je Borac prošao prvo pretkolo protiv albanske Egnatije poslije boljeg izvođenja penala, interes navijača postao je još viši za još jedan povijesni uspjeh. Sve ulaznice očekivano su rasprodane i domaćina će bodriti oko deset tisuća navijača u pohodu na iduće pretkolo i siguran plasman u europsku jesen.

Prva utakmica u Solunu bila je jako zanimljiva. Grčka momčad u dva je navrata tijekom prvog poluvremena bila u vodstvu, ali u oba navrata Borac se uspijevao vratiti i nakon 45 minuta rezultat je bio 2:2. Međutim, William Troost-Ekong početkom nastavka zabio je za 3:2 PAOK-a koji tako nosi prednost na uzvrat. Borac je odigrao dobro, ali ipak ostao malo prekratak.

Prvenstvena sezona u Bosni i Hercegovini kreće sljedeći vikend, a Borac će na domaćem terenu igrati protiv Veleža. Jasno potpuna je koncentracija na današnji dvoboj koji bi im mogao donijeti jako puno, a čak i u slučaju ispadanja, ostaju im dvije šanse za osiguravanje Europe.

S druge strane, PAOK je do prvog dvoboja s Borcem igrao pripremne utakmice gdje se nije baš proslavio. Nakon pobjede protiv AEK Larnace (2:1), upisao je četiri uzastopna poraza. Redom je gubio od: Hiberniana (1:0), Genka (3:1), Royale Union SG-a (2:1) i Vitessea (2:1).

PAOK u Banja Luku stiže u punom sastavu, nema ozlijeđenih igrača, ali se i očekuje da će napraviti određene promjene u početnoj postavi u odnosu na prvu utakmicu. Ista je situacija i s domaćinom, nema ozlijeđenih ni kažnjenih.

Što su rekli

Mladen Žižović, trener Borca: "Nadam se da ćemo pokazati igru kao u Solunu, ali da će nam rezultat biti drugačiji. U tom segmentu nismo zadovoljni bez obzira na to kako drugi to doživljavaju. Mogao bih samo ponoviti press konferenciju otprije sedam dana. Znamo jako dobro njihovu kvalitetu, znamo da su opasni iz prekida, ali trenuci dekoncentracije su nas koštali dva pogotka u Solunu."

Razvan Lucescu, trener PAOK-a: "Borac je radišna ekipa koja pokušava razvući igru na epizode i pokušati ih iskoristiti. Moramo biti koncentrirani i to ne dopustiti. Očekujem da budemo potpuno fokusirani i sigurni u svoju igru. Želim da svi igraču daju 100 posto od sebe tijekom utakmice."

Mjesto, vrijeme, suci

Gradski stadion, Banja Luka, 21:00

Sudac: Sander van der Eijk (Nizozemka)

Nedostaju

Borac: (-)

PAOK: (-)

Zadnji susret

PAOK je u Solunu došao do tijesne pobjede od 3:2, u jednoj vrlo zanimljivoj utakmici.

Prognoza

Viša razina kvalitete na strani je PAOK-a koji bi večeras trebao potvrditi prolazak dalje. Od obje ekipe očekujemo barem po jedan postignut pogodak. test

FOTO: EPA/ACHILLEAS CHIRAS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!