Nogomet

Sopić: 'Obično kad se ženiš, ne možeš biti na dva mjesta u isto vrijeme'

Petar Jenjić • srijeda, 31.07.2024.
Sopić: 'Obično kad se ženiš, ne možeš biti na dva mjesta u isto vrijeme'
Foto: Damir Senčar/HINA

Trener Rijeke Željko Sopić i igrač Dejan Petrovič najavili su uzvratnu utakmicu drugog pretkola Europske lige protiv Cornivula. Sopić ističe da rumunjska momčad ne zaslužuje igrati u drugom rangu, ali da će se ipak više pitati Rijeku...

Nogometaši Rijeke u četvrtak igraju uzvratnu utakmicu drugog pretkola Konferencijske lige protiv rumunjskog Corvinula. Na press konferenciji bili su trener Željko Sopić i igrač Dejan Petrovič.

Igraj na Rijeka - Cornivul na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Očekuje nas prva utakmica pred našom publikom, otvaranje sezone. Znamo što nam je činiti, znamo da moramo pobijediti da bi prošli dalje i mislim da je ova momčad spremna za to. Moramo odigrati prepoznatljivu utakmicu na Rujevici, stvarati šanse koje će donijeti golove i to je to. Samo prolaz se piše", rekao je u uvodu trener Sopić, a na njegove se riječi nadovezao Petrovič:

"Mislim da s njihove strane možemo očekivati sličnu utakmicu kao tamo, da će čekati svoje šanse iz kontri. Na nama je da budemo bolji, dominantniji i iskoristimo svoje prilike. Veselimo se povratku na Rujevicu."

Situacija s igračkim kadrom je dobra, Veldin Hodža neće biti u kadru zbog svog vjenčanja:

"Obično kad se ženiš, ne možeš biti na dva mjesta u isto vrijeme. To je nešto novo. Dečko je prije godinu dana pitao dozvolu, tako da ga nema. Od ozlijeđenih jedino Goda, ostali su svi spremni i orni za borbu. Radeljić je ozdravio, Galešić je imao manjih problema od onog udarca u glavu, tako da smo kompletirani, osim Hodže", nastavio je Sopić.

"Završnica je bila problem, ali problem je bio što je bila prva utakmica. Jednostavno smo komplicirali i previše oko 16 metara, nismo napadali dubinu. Dobro smo sve analizirali, ponovno ću reći, uz dužno poštovanje prema našem protivniku, mislim da je njihova kvaliteta iznad druge rumunjske lige, ali puno toga će se pitati nas i od prve minute ćemo krenuti po ono što svi navijači Rijeke i cijela Hrvatska očekuju od nas."

Novi lijevi bek stiže u Rijeku:

"Danas stiže, sutra je na liječničkom pregledu."

Prije nekoliko dana igrala je prijateljsku utakmicu protiv Orijenta i slavila s 5:3. Jedan gol zabio je Franjo Ivanović:

"Naravno kada napadači zabijaju da im se povećava samopouzdanje i da se bolje osjećaju. Imali smo manjih problema na pripremama s kadrom i s manjim ozljedama i neke stvari nismo mogli dovoljno doraditi i uigrati. Doći će jedna utakmica, sve će se očepiti i doći na svoje mjesto. Maksimalno smo zadovoljni. Utakmica protiv Orijenta daje podstrijek jer treba zabiti pet golova. Cornivua je zabila četiri gola Paksiju u gostima, morat ćemo biti jako oprezni po pitanju njihovih kontranapada."

Petrovič je prošao cijele pripreme, kako vidi igru Rijeke što bi još trebali popraviti:

"Nakon dugo vremena prve cijele pripreme bez problema. Neke stvari smo malo promijenili u igri i za to će trebati utakmica. Mislim da će to biti sve bolje i bolje, veselimo se novim dokazivanjima."

Igrači koji su bili na pripremama, a ne konkuriraju za prvi sastav:

"Burčul će ostati s nama, Dujmović ide u Šibenik na posudbu. Jakac je naš junior, trenira s prvom ekipom, igrat će za juniore. Butić će sigurno ostati s nama, na kraju krajeva, igrao je prvenstvenu utakmicu. Došlo je do teške ozljede malog Kitina koji će vjerojatno morati na operaciju. Čak nije bilo niti kontakta, mislim da mu je fibula pukla, došlo je do rotacije. Operacija mu je danas, sutra i na njega nećemo moći računati tri, četiri mjeseca. Dogodilo se na utakmici s Orijentom, nije bilo kontakta, izvana je izgledalo da je izgledalo s kontaktom, ali nije. Ovisno o širini kadra i svega, ima puno utakmica i nikoga se ne možemo olako rješavati. Situacije s nama i juniorima nije problem. Gdje će trenirati, to ćemo bez problema riješiti." test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!