Vodeni sportovi

Nizozemci obranili zlato, Nizozemke ga izgubile u fotofinišu

HINA, Petar Jenjić • srijeda, 31.07.2024.
Nizozemci obranili zlato, Nizozemke ga izgubile u fotofinišu
Foto: EPA

Nizozemski veslači i veslačice danas su bile na korak od dvije zlatne medalje. Međutim, osvojili su jednu, onu u četvercu na pariće...

Nizozemski veslači u četvercu na pariće osvojili su prvu zlatnu medalje veslačkog programa na Olimpijskim igrama u Parizu obranivši tako zlato iz Tokija.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Lennart van Lierop, Finn Florijn, Tone Wieten i Koen Matsemakers su dominirali stazom od prvog zaveslaja i bili su vodeći na svakom prolazu slavivši na kraju s rezultatom 5:42.00.

Nizozemci su tako obranili tokijsko zlato, no iz posade koja je slavila prije tri godine u čamcu su ostali tek Tone Wieten i Koen Metsemakers.

Srebro je pripalo Talijanima (Luca Chiumento, Luca Rambaldi, Giacomo Gentili, Andrea Panizza) s 2.40 sekundi zaostatka, dok su broncu osvojili Poljaci (Fabian Baranski, Mateusz Biskup, Dominik Czaja, Miroslaw Zietarski) sa 2:59 sekundi zaostatka.

U ženskom finalu četverca na pariće odlučivao je fotofiniš u kojem su Britanke pobijedile Nizozemsku za svega 0.15 sekundi.

Nizozemska posada je vodila praktički cijelu utrku, ali su Britanke Lauren Henry, Hannah Scott, Lola Anderson i Georgina Brayshaw u posljednjim metrima izbile na vrh. Njihovo vrijeme je bilo 6:16.31, dok su Nizozemke bile druge s vremenom 6:16.46.

Neizvjesna je bila i borba za broncu, a na kraju su Njemice (6:19.70) slavile ispred Švicarske (6:20.12). test

FOTO: EPA/ALI HAIDER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!