Ostali sportovi

BARBARA MATIĆ ZLATNA!!!

Petar Jenjić • srijeda, 31.07.2024.
BARBARA MATIĆ ZLATNA!!!

Barbara Matić osvojila je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu. U finalu kategorije do 70 kilograma pobijedila je protiv Miriam Butkereit iz Njemačke...

Hrvatska ima prvu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu! Barbara Matić osvojila je prvo mjestu u kategoriji do 70 kilograma i donijela našoj zemlji prvu džudašku zlatnu medalju. Sjajan turnir okončan je u finalu.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prva nositeljica i aktualna svjetska i europska prvakinja objedinila je i olimpijsko zlato na sjajan način. Pokazala je najviše i zasluženo će svirati "Lijepa naša" danas u Parizu.

Njena protivnica u finalnoj borbi bila je osma džudašica svijeta, Miriam Butkereit iz Njemačke, koja ipak nije imala prevelike šanse i može se zadovoljiti srebrnom medaljom.

Već nakon 30-ak sekundi borbe hrvatska džudašica napravila je Waza-Ari i držala na protivnicu na tatamiju u zahvatu 18 sekundi, dvije prekratko za prekid borbe. Međutim, do samog kraja iskontrolirala je borbu, a Butukereit je imala jednu obećavajuću situaciju, no ne više od toga.

Matić je tako stigla do posljednje velike medalje koja joj je nedostajala, a osim Butukerit, na putu do zlata svladala je: Kim Polling iz Italije, Ai Tsunodu Roustant iz Španjolske i Sanne van Dijke iz Nizozemske. test

FOTO: Gabi Juan (EJU)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!