Ostali sportovi

Sjajan dan za braću Fantela, kao šesti ulaze u borbu za odličja

HINA, Mihaela Bradovski • srijeda, 31.07.2024.
Sjajan dan za braću Fantela, kao šesti ulaze u borbu za odličja
Foto: Pixsell

Hrvatski jedriličari, braća Šime i Mihovil Fantela odlično su završili prvi dio natjecanja 49-era na Olimpijskim igrama koja se održava u akvatoriju Marseillea, oni su u pretposljednjem 11. plovu zauzeli drugo mjesto da bi potom u posljednjem 12. plovu i pobijedili te se tako uspeli na šesto mjesto u ukupnom redoslijedu uoči plova za odličja koji će se održati u četvrtak.

Braća Fantela su uoči tri plova u srijedu bili na 12. mjestu, odnosno izvan kruga 10 posada koje ulaze u plov za odličja. U desetom su plovu ciljem prošli kao 10. što ih je ostavilo na 12. mjestu, no nakon drugog mjesta u 11. plovu skočili su na deveto mjesto ukupno, a pobjedom u 12. plovu na visoko šesto mjesto.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ukoliko ne bude promjena rezultata zbog eventualnih prosvjeda, sjajni rezultati u zadnja dva plova te kiksevi Novozelanđana Isaaca McHardiea i Williama McKenziea, koji su u zadnja dva plova bili 10. i 15., čak su vratili braću Fantela i u borbu za odličje, Fantele nakon 12 plovova imaju 85 negativnih bodova, a trećeplasirani Novozelanđani 76.

Na vrhu nakon 12 plovova su Španjolci Diego Botin le Chever i Florian Trittel sa 68 bodova, drugi su Irci Robert Dickson i Sean Waddilove sa 73 boda, a u borbi za medalje su još četvrti Amerikanci Ian Barrows i Hans Henken s 80 bodova, peti Poljaci Dominik Buksak i Szymon Wierzbicki s 83 boda te sedmi Britanci James Peters i Fynn Sterritt koji, kao i braća Fantela, imaju 85 negativnih bodova.

Plov za odličja muških 49-era predviđen je za četvrtak u 14.43 sati, a bodovi u tom plovu vrijede dvostruko.

Palma Čargo je u četiri plova windsurferica u srijedu upisala tri deveta i jedno 19. mjesto, koje joj se kao najslabije u dosadašnjem tijeku regate briše. Tako je ostala na devetoj poziciji u ukupnom redoslijedu sa 120 negativnih bodova, a do kraja osnovnog dijela treba odjedriti još pet plovova. Nakon toga prvih 10 ulaze u borbu za medalje, prva izravno u finale, druga i treća izravno u polufinale, a jedriličarke od četvrtog do 10. mjesta u četvrtfinale. test

FOTO: Davorin Višnjić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!