Ostali sportovi

Prva tri nositelja u četvrtfinalu Olimpijskih igara, Medvjedev pokleknuo protiv Kanađanina

Mihaela Bradovski • srijeda, 31.07.2024.
Prva tri nositelja u četvrtfinalu Olimpijskih igara, Medvjedev pokleknuo protiv Kanađanina
Foto: EPA

Poznati su parovi četvrtfinala muškog turnira na Olimpijskim igrama. Od onih najviše postavljenih igrača, samo Danil Medvjedev nije prošao dalje...

Današnji program u Parizu pobjedom je otvorio Stefanos Tsitsipas koji je imao dosta neugodnog protivnika, ali slavio je u dva seta. Tsitsipas je nadigrao Argentinca Sebastiana Baeza i svladao ga sa 7:5, 6:1 te i treći put u međusobnim dvobojima bio je bolji.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sada ga čeka puno teži izazov jer mu drugo kolo donosi Novaka Đokovića. Đoković je igrao protiv Nijemca Dominika Koepfera koji je sudjelovao u izbacivanju Mate Pavića i Nikole Mektića, te je slavio u dva seta iako je Nijemac pružio dobar otpor.

Turnir je završen za Danila Medvjedeva koji nije uspio doći niti do seta protiv Felixa Auger-Aliassimea. Kanađanin je dosad sedam puta igrao protiv Medvjedeva i uspio ga je svladati tek iz osmog pokušaja.

Auger-Aliassimea sada očekuje dvoboj protiv Caspera Ruuda koji je odigrao odličan meč protiv umaškog pobjednika Francisca Cerundola. Cerundolo je u prošlom kolu imao težak meč koji je očito ostavio traga.

Odličnu formu potvrdio je Lorenzo Musetti koji je nadigrao u dva seta Taylora Fritza. Talijanu je ovo treća uzastopna pobjeda protiv Fritza, sve tri ostvario je ove godine.

U četvrtfinalu igrat će protiv Alexandera Zvereva koji je očekivano svladao Alexeija Popyrina. Popyrin je parirao u prvom setu, ali nakon što ha je izgubio, Zverev je komotnije dovršio meč.

Tommy Paul izbacio je posljednjeg Francuza iz turnira. Slavio je u dva seta protiv Corentina Mouteta i zakazao meč protiv Carlosa Alcaraza.

Alcaraz je imao najlakši posao. Igrao je protiv Rusa Romana Safiulina, izdominirao je ovim mečom i na kraju odnio očekivanu pobjedu za sat i pol provedenih na terenu. test

Olimpijski turnir, tenisači, osmina finala:
Stefanos Tsitsipas (Grčka, 8) - Sebastian Baez (Argentina, 12) 7:5, 6:1
Felix Auger-Aliassime (Kanada, 13) - Danil Medvjedev (-, 4) 6:3, 7:6(5)
Casper Ruud (Norveška, 6) - Francisco Cerundolo (Argentina) 6:3, 6:4
Lorenzo Musetti (Italija, 11) - Taylor Fritz (SAD, 7) 6:4, 7:5
Novak Đoković (Srbija, 1) - Dominik Koepfer (Njemačka) 7:5, 6:3
Tommy Paul (SAD, 9) - Corentin Moutet (Francuska) 7:6(6), 6:3
Carlos Alcaraz (Španjolska, 2) - Roman Safiulin (-) 6:4, 6:2
Alexander Zverev (Njemačka, 3) - Alexei Popyrin (Australija) 7:5, 6:3

FOTO: EPA/DANIEL IRUNGU

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!