Ostali sportovi

Kakav meč! Čudesna Donna Vekić u polufinalu!

Branimir Korać • srijeda, 31.07.2024.
Kakav meč! Čudesna Donna Vekić u polufinalu!
Foto: EPA

Donna Vekić je u polufinalu Olimpijskih igara! Odigrala je sjajan meč protiv Marte Kostjuk, Ukrajinka je pogađala iz svih pozicija, ali Vekić je izvukla veliki zaostatak u tie-breaku trećeg seta i prošla u polufinale!

Kakav meč su odigrale Donna Vekić i Marta Kostjuk! Nakon velike borbe i tri sata provedena na terenu, Vekić je slavila iako se u jednom trenutku činilo kako tone u poraz.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Donna je od početka turnira na visokoj razini, ali u ovom meču na jednako visokom nivou bila je i Kostjuk koja je odigrala jako dobar meč, puno toga pogodila i spasila, ali nije imala dovoljno mirnoće da dovrši meč kada joj se on nudio. Vekić je tu iskoristila svoje iskustvo, bila je hrabra, potezala na sve ili ništa i zaslužila je polufinale.

Ulazak u meč bio je odličan, povela je Donna s 4:0, Kostjuk je u prvim gemovima bila još uvijek dosta nervozna i Vekić je to iskoristila. Kod 5:1 osjetilo se da se Kostjuk polako budi, vratila je jedan izgubljeni servis, ali nije uspjela napraviti preokret.

Donna je uzela prvi set sa 6:4 i povela s 2:0 u drugom, ali onda je krenula sjajna serija Ukrajinke. Osvojila je čak sedam gemova zaredom i Vekić je očajnički trebala gem s kojim bi to prekinula.

Uspjela je izjednačiti na 1:1 u trećem setu nakon čega se meč vratio u ravnotežu. Kod 3:3 Vekić radi break, kod 5:4 imala je jednu meč loptu pa onda još jednu kod 6:5, ali Ukrajinka se sjajnim udarcima izvlačila.

Odluka je pala u tie-breaku gdje je uslijedila nova drama. Povela je Kostjuk s 4:0 i Vekić se našla u problemima, a kod 6:5 Kostjuk je došla do svoje prve meč lopte. Donna tu sjajno pogađa retern i spašava se. Uslijedile su njene meč lopte, tri zaredom, a treću, ukupno petu je iskoristila.

Vekić je upisala fantastičnu pobjedu nakon tri sata borbe i igrat će u polufinalu protiv Slovakinje Anne Karoline Schmiedlovetest

Olimpijske igre, četvrtfinale:
Donna Vekić (Hrvatska) - Marta Kostjuk (Ukrajina) 6:4, 2:6, 7:6(8)

FOTO: EPA/TOLGA AKMEN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!