Nogomet

Rijeka na Rujevici traži pobjedu za mjesto u trećem pretkolu Europske lige

Mihaela Bradovski • četvrtak, 01.08.2024.
Rijeka na Rujevici traži pobjedu za mjesto u trećem pretkolu Europske lige
Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Rijeka nije uspjela doći do pobjede u Rumunjskoj pa na Rujevici mora tražiti pobjedu protiv rumunjskog Corvinula kako bi prošla u treće pretkolo Europske lige...

Prvi susret drugog pretkola Europske lige između rumunjskog drugoligaša Corvinula i Rijeke nije ponudio odgovor tko je bliži prolazu u treće pretkolo, odgovor pada večeras na Rujevici.

Igraj na Rijeka - Corvinul na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Željko Sopić nije bio zadovoljan kako je Rijeka izgledala u tom prvom susretu, čak i s pravom. Bilo je vidljivo da je kvalitetnija momčad od Rumunja, ali to nije potvrđivala pred golom protivnika.

Susret u Rumunjskoj okončan je bez pogodaka, Corvinul se pokazao kao organizirana momčad koja se zna braniti, ali nije bio previše opasan prema naprijed i rijetko je prijetio Martinu Zlomisliću.

Ono što se već neko vrijeme provlači kao problem kod Rijeke je realizacija čega je svjestan i Sopić. Nakon susreta je slikovito poručio kako će Rijeka morati stvoriti veliki broj šansi da bi neku realizirala.

Na Rujevici bi trebalo biti lakše doći do pogotka nego u Rumunjskoj. Ipak su tu riječki navijači, travnjak koji Rijeka bolje poznaje, a kvaliteta je ionako na njenoj strani.

No, treba biti u svemu tome i oprezan. Zna se kako je Corvinula izbacio mađarski Paksi, ključna je bila utakmica u Mađarskoj koju su Rumunji dobili s visokih 4:0 pa je poraz u Rumunjskoj bio bez posljedica.

Što su rekli

Željko Sopić, trener Rijeke: "Očekuje nas prva utakmica pred našom publikom, otvaranje sezone. Znamo što nam je činiti, znamo da moramo pobijediti da bi prošli dalje i mislim da je ova momčad spremna za to. Moramo odigrati prepoznatljivu utakmicu na Rujevici, stvarati šanse koje će donijeti golove i to je to. Samo prolaz se piše. Mislim da s njihove strane možemo očekivati sličnu utakmicu kao tamo, da će čekati svoje šanse iz kontri. Na nama je da budemo bolji, dominantniji i iskoristimo svoje prilike. Veselimo se povratku na Rujevicu."

Mjesto, vrijeme, sudac

Rijeka, Rujevica, 20:00

Sudac: Sivert Amland (Norveška)

Nedostaju

Rijeka: Hodža (privatne obaveze), Goda (ozljeda)

Corvinul: -

Prošli dvoboj

Prvi susret u Rumunjskoj završio je bez pogodaka. Rijeka je bila nešto bolji protivnik, ali nije bila dovoljno konkretna.

Prognoza

Kvaliteta i domaći teren su na strani Riječana koji znaju da ih bilo kakva pobjeda vodi u treće pretkolo Europske lige. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!