Ostali sportovi

Kumrićev trener: 'Bio je bolestan, već na zagrijavanju smo shvatili da neće biti dobro'

Branimir Korać, HINA • četvrtak, 01.08.2024.
Kumrićev trener: 'Bio je bolestan, već na zagrijavanju smo shvatili da neće biti dobro'
Foto: EPA

Kumrić je bolestan ušao u borbu, već na zagrijavanju smo shvatili da neće biti dobro, kazao je na OI Tomislav Marjanović, trener džudaša Zlatka Kumrića.

Hrvatski džudaš Zlatko Kumrić nije u četvrtak prošao prvo kolo na Olimpijskim igrama u Parizu u kategoriji do 100 kg, bolji od njega je bio Talijan Gennaro Pirelli, od kojeg je Kumrić izgubio u borbi za broncu na Europskom prvenstvu u travnju u Zagrebu, dobio je borbu nakon što je hrvatski džudaš dobio treću opomenu (shido).

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Za tridesetogodišnjeg Kumrića, člana splitskog Studenta, ovo su prve Olimpijske igre, a on je tek drugi hrvatski predstavnik na olimpijskom džudo turniru u povijesti nakon Tomislava Marijanovića, svog trenera. Marijanović se natjecao na Olimpijskim igrama 2012. u Londonu u kategoriji do 81 kilograma.

"Zlatka već tri dana trese temperatura, neka gripa ili viroza, i već na zagrijavanju smo vidjeli da neće biti dobro. Vidjeli ste da je bio polumrtav, bez snage. Pokušao je, ali nije išlo jer mu Talijan je i inače ne odgovara. Zlatko je visok i manje mu odgovaraju ovi koji su niži od njega, a Pirelli ima i taj destruktivni stil, nema tu otvorene borbe. Šteta. Da je bio zdrav, sto posto sam uvjeren da bi ga dobio. Samo da nije bilo te proklete viroze", kazao je trener Marijanović, dok Kumrić, svjestan propuštene prilike, nije uspijevao suzdržati suze i bijes, te smiriti dovoljno da podijeli dojmove s novinarima.

Jučer je u kategoriji do 70 kg u ženskoj konkurenciji dvostruka svjetska prvakinja Barbara Matić donijela prvo zlato za Hrvatsku i prvu medalju za hrvatski džudo. Dan ranije je Katarina Krišto završila kao peta u kategoriji do 63 kg.

Marijanović nije uspio u srijedu navečer u Olimpijskom selu ni vidjeti Barbaru Matić nakon što je osvojila zlato.

"Nismo se ni vidjeli, mi smo rano legli, a ona kasno došla. Barbara je svjetska džudaška ikona, sa toliko medalja i pobjeda da bi stvarno bilo nepošteno da je završila karijeru bez olimpijske medalje." test

FOTO: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!