Ostali sportovi

Podijeljene medalje veslačima i veslačicama, trofejne Rumunjke bez zlata

Branimir Korać, HINA • četvrtak, 01.08.2024.
Podijeljene medalje veslačima i veslačicama, trofejne Rumunjke bez zlata
Foto: EPA

Rumunji i Novozelanđanke osvojili su zlatne medalje u dvojcu na pariće, a posada SAD-a u četvercu u četvrtak na Olimpijskim igrama u Parizu.

Rumunji Andrei Sebastian Cornea i Marian Florian Anache slavili su s vremenom 6:12.58 ispred favoriziranih Nizozemaca Melvina Twellara i Stefa Broenika, aktualnih svjetskih prvaka i olimpijskih viceprvaka (6:13.92). Irska posada Daire Lynch i Philip Doyle bili su treći (6:15.17).

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Novozelanđanke Brooke Francis i Lucy Spoors osvojile su zlatnu medalju u ženskom dvojcu na pariće s vremenom 6:50.45. Dvostruke svjetske prvakinje i olimpijske pobjednice iz Tokija Rumunjke Ancuta Bodnar i Simona Radis su uzele srebro (6:50.69), dok je Britankama Martini Byrne Hodgkins i Rebecci Wilde pripala brončana medalja (6:53.22).

Amerikanci su osvojili zlatnu medalju u četvercu u finalu na olimpijskim igrama (5:49.03) dominirajući od početka utrke, posada Novog zelanda je bila srebrna (5:49.88), a Britanci su osvojili broncu (5:52.42).

Zlatnu medalju u ženskom četvercu osvojile su Nizozemke, Velika Britanija je osvojila srebrnu medalju, dok su Novozelanđanke stigle do brončanog odličja. test

FOTO: EPA/MAXIM SHIPENKOV

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!