Rukomet

Mađarice osigurale četvrtfinale, Španjolska ostaje na dnu skupine

Petar Jenjić • četvrtak, 01.08.2024.
Mađarice osigurale četvrtfinale, Španjolska ostaje na dnu skupine
Foto: EPA

Rukometašice Mađarske osigurale su plasman u četvrtfinale Olimpijskih igara u Parizu. Danas su bile bolje od Španjolske koju su ostavile na dnu skupine uoči zadnjeg kola...

Do nove pobjede na Olimpijskim igrama stigle su rukometašice Mađarske koje su danas u četvrtom kolu slavile protiv reprezentacije Španjolske. Konačan rezultat bio je 27:24.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon poraza od Francuske 31:28, Mađarice su svladale Brazil s 25:24, a zatim i remizirale protiv Angole (31:31), a današnjom pobjedom potvrdili plasman u četvrtfinale .

S druge strane, Španjolke će završiti svoj nastup u skupini, s obzirom na to da im je ovo bio i četvrti poraz kojim su ostali na dnu skupine bez ijednog boda.

Nakon što su prvo poluvrijeme zaključile s vodstvom od 14:12, a početkom drugog došle do 20:15. Uslijedio je odličan period Španjolske koja je sa šest uzastopnih pogodaka došla do vodstva, uz veliku pomoć Nicole Wiggins na golu.

Međutim, bio je to prekratak period dobre igre za nešto više. Mađarice su se vratile u vodstvo te na koncu došle do zaslužene pobjede.

Mađarsku je do pobjede predvodila Katrin Klujber sa šest pogodaka, dok su po pet pogodaka dodale Petra Vamos i Viktoria Gyoir-Lukacs. Ukupno 11 obrana skupila je Blanka Boede Biro.

Španjolsku je predvodila Alexandrina Cabral sa šest pogodaka, Marta Lopez dodala je pet golova. Wiggins je obranila 11 lopti. test

Olimpijske igre, 4. kolo:
Španjolska - Mađarska 24:27

FOTO: EPA/Zsolt Czegledi

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!