Nogomet

Zrinjski na pogon bivši HNL-ovaca preokrenuo Slovence, Tomasov opet spasio Astanu

Mario Borko • četvrtak, 01.08.2024.
Zrinjski na pogon bivši HNL-ovaca preokrenuo Slovence, Tomasov opet spasio Astanu
Foto: FaH

Zrinjski je u Ljubljani gostovao kod slovenskog Brava. Slovenci su u Mostaru iznenađujuće slavili s 0:1, ali u uzvratu nisu uspjeli obraniti prednost. U vrlo zanimljivoj utakmici Plemići su pred kraj susreta stigli do pogotka koji ih je odveo u treće pretkolo...

U uzvratnom susretu drugog pretkola Konferencijske lige Bravo je u Ljubljani protiv Zrinjskog branio prednost od 1:0 iz prvog susreta, ali je nije uspio obraniti. Plemići su opravdali status favorita, slavili s 1:3 i prošli u treće pretkolo.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Momčad Marija Ivankovića povela je već u 16. minuti. Nardin Mulahusejnović zabio je na asistenciju Varaždinca Ivana Posavca, ali Jakoslav Stanković samo pet minuta kasnije izjednačuje rezultat.

U drugom dijelu Zrinjski je na pogon bivših igrača Istre 1961 stigao do preokreta. Antonio Ivančić najprije je asistirao Slobodanu Jakovljeviću u 67. minuti za 1:2, a onda je Frano Mlinar u 80. zabio gol vrijedan prolaska u iduće pretkolo.

Bravo je tako završio svoj debi u europskim natjecanjima, a Zrinjski još dvije prepreke dijele do ulaska u grupnu fazu Konferencijske lige drugu godinu zaredom. U trećem će pretkolu Plemići igrati protiv gubitnika u ogledu grčkog Panathinaikosa i bugarskog Botev Plovdiva. Grci od 20 sati u Bugarskoj brane prednost od 2:1 iz prvog susreta.

Astana je protiv moldavskog Milsamija u prvoj utakmici remizirala s 1:1, a u uzvratu je kod kuće slavila s 1:0 pogotkom Marina Tomasova u 49. minuti. Kazahstanci su tako izborili prolazak u treće pretkolo Konferencijske lige gdje će igrati protiv gubitnika u ogledu Rijeke i rumunjskog Corvinul Hunedoara. test

Konferencijska liga, drugo pretkolo:
Astana (Kazahstan) – Milsami (Moldavija) 1:0 (2:1)
Arata-Armenia (Armenija) . Zimbru (Moldavija) 3:1 (6:1)
Bravo (Slovenija) – Zrinjski (BIH) 1:3 (2:3)
Lapi (Kosovo) – Brondby (Danska) 2:2 (2:8)
Urartu (Armenija) – Ostrava (Češka) 0:2 (1:7)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!