Ostali sportovi

Džudo: U Kumrićevoj kategoriji zlato ide u Azerbajdžan, a kod žena najbolja je bila Talijanka

Mario Borko • četvrtak, 01.08.2024.
Džudo: U Kumrićevoj kategoriji zlato ide u Azerbajdžan, a kod žena najbolja je bila Talijanka
Foto: EPA

U četvrtak su na olimpijskom turniru u džudu podjeljenije još dvije medalje. U muškoj konkurenciji do 100 kilograma zlato je odnio Zelim Kocojev, a u ženskoj do 78 kilograma Alice Bellandi...

Azerbajdžanac Zelim Kocojev osvojio je zlatnu medalju u džudu, do 100 kilograma, na Olimpijskim igrama u Parizu nakon finalnog slavlja protiv Gruzijca Ilje Sulamanidzea.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Za Kocojeva je to premijerna olimpijska medalja, s tim da je u Pariz došao kao najbolji na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u ovoj kategoriji.

Brončane medalje su osvojili Izraelac Peter Paltchik, koji je pobijedio Švicarca Eicha, odnosno, Uzbekistanac Muzaffarbek Turobojev, koji je u drugoj borbi za treće mjesto bio bolji od naturaliziranog Španjolca Šerazadišvilija.

U ovoj disciplini nastupio je i hrvatski džudaš, 30-godišnji Zlatko Kumrić, koji se nije dugo zadržao u olimpijskom turniru. Zaustavljen je u prvom kolu, a bolji je od njega bio talijanski predstavnik Gennaro Pirelli.

U četvrtak se džudaškim zlatnim odličjem na Igrama okitila i Talijanka Alice Bellandi koja je u finalnoj borbi do 78 kilograma svladala Izraelku Inbar Lanir. Za 25-godišnju Talijanku ovo je također premijerna olimpijska medalja.

Bronce su u ovoj kategoriji osvojile Kineskinja Ma Zhenzhao, koja je svladala Njemicu Wagner te Portugalka Patricia Sampaio, koja je bila bolja od Japanke Takayametest

FOTO: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!