Ostali sportovi

Palma Čargo ostala bez šanse za medalju, Jurišić i Vorobjeva dobro startali u svojim disciplinama

HINA, Mario Borko • četvrtak, 01.08.2024.
Palma Čargo ostala bez šanse za medalju, Jurišić i Vorobjeva dobro startali u svojim disciplinama
Foto: EPA

Na olimpijskom borilištu u Marseilleu ponovno nisu vladali idealni uvjeti, a vrlo nesretan dan imala je hrvatska predstavnica u jedrenju na dasci Palma Čargo koja je ostala bez plova za medalju. Jurišić i Vorobjeva u svojim su disciplinama imali dobar start...

Hrvatska predstavnica u jedrenju na dasci Palma Čargo nažalost neće se boriti za medalje na Olimpijskim igrama u petak, ona je prvi dio natjecanja u kojem je održano 14 od ukupno predviđenih 20 plovova završila na 12. mjestu, dok je završnicu izborilo najboljih deset.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Čargo, koja je držala deveto mjesto nakon srijede, u prva dva plova u četvrtak ostala je bez plasmana, u prvom je diskvalificirana, a drugi nije završila pa je dobila po maksimalnih 25 negativnih bodova što ju je spustilo na 13. mjesto. U 14. plovu Čargo je pobijedila, ali to je bilo dovoljno tek za pomak na 12. mjesto, dok su preostala dva plova predviđena za četvrtak zbog slabog vjetra otkazana.

Čargo je tako sa 121 negativnim bodom ostala 12., za desetom Kineskinjom Zheng Yan, posljednjom koja je osigurala plasman u četvrtfinale, zaostala je 11 bodova.

Najbolja u prvom dijelu natjecanja bila je Britanka Emma Wilson sa samo 38 negativnih bodova te se ona izravno plasirala u finale.

U četvrtak su svoje regate započeli i hrvatski predstavnici u klasi ILCA Filip Jurišić u muškoj i Elena Vorobjeva u ženskoj konkurenciji. Jurišić je nakon prva dva plova, u kojima je bio 13. i četvrti, u ukupnom redoslijedu četvrti, dok je Vorobjeva u svom jedinom završenom plovu zauzela peto mjesto.

Šime i Mihovil Fantela ipak će se plovu za odličja boriti u petak, nakon što je završna regata olimpijskog 49era dvaput prekidana u četvrtak. Zadarska braća su u prvom plovu za odličja nakon odličnog starta, koji je na polovici utrke vodio do bronce, ostali bez vjetra i sreće u trenutku kada su bili vodeći u floti od deset 49era.

Nakon dva sata uslijedio je novi start i novi prekid utrke, na veliku nesreću braće Fantela koja su u četvrtak bili vrlo raspoloženi i sjajno su jedrili u obje poništene regate.

U ovoj klasi su trebale biti dodijeljene prve jedriličarske medalje na Igrama, a još nije poznato novo vrijeme početka finala u petak.

Vode Španjolci Diego Botin le Chever i Florian Trittel sa 68 negativnih bodova, drugi su Irci Robert Dickson i Sean Waddilove sa 73 boda, a bronačnu medalju trenutno drže Novozelanđana Isaaca McHardiea i Williama McKenzie (75). Fantele su šeste s 85 negativnih bodova. test

FOTO: EPA/OLIVIER HOSLET

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!