Ostali sportovi

Dankinje u završnici skoro prokockale nemoguće, ali ipak stigle do pobjede

Mario Borko • četvrtak, 01.08.2024.
Dankinje u završnici skoro prokockale nemoguće, ali ipak stigle do pobjede
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

U četvrtom kolu olimpijskog turnira rukometašice Danske pobijedile su Njemačku. Dankinje su imale susret pod kontrolom, Njemice su ga na kraju uspjele zakomplicirati, ali nisu uspjele doći do senzacije...

Peti po redu susret ženskog olimpijskog rukometnog turnira u četvrtak bio je ujedno i najzanimljiviji. Danska je u uzbudljivoj završnici pobijedila Njemačku s 28:27 i tako zadržala osigurala četvrtfinale. Njemice su izgubile i treću utakmicu na turniru i na pragu su ispadanja.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dankinje su bile veliki favorit u ovom susretu, ali Njemice su sjajno parirale. Imale su vodstvo 9:7, ali onda su nakon serije 6-1 pale u zaostatak od tri gola, a s takvom se razlikom (15:12) otišlo i na predah.

Njemačka je u drugom dijelu marljivo radila i u 43. minuti stigla do vodstva (20:19) , ali Dankinje ponovno velikom serijom, ovog puta 7-1, odlaze na pet golova prednosti (26:21). U 57. minuti Danska je imala četiri gola prednosti, činilo se da je susret zaključen, ali onda Njemice zabijaju tri gola zaredom i vraćaju se u utakmicu.

Na semaforu je ostalo tek nekoliko sekundi, Danska gubi loptu, Jenny Behrend ima otvoren šut s krila, ali Sandra Toft brani i osigurava svojoj ekipi treću pobjedu na turniru.

Njemice je predvodila upravo tragičarka Behrend koja je zabila šest golova, a do tog je trenutka imala samo jedan promašaj. Julia Maidhof zabila je pet. Kod Danske Mie Enggrob Hojlund zabila je čak sedam golova, a Emma Friis i Rikke Iversen dodale su svaka po pet.

Danska je osigurala prolaz, ima tri pobjede, izgubila je samo od Norveške, a minimalno drugu poziciju može osigurati pobjedom protiv Južne Koreje u zadnjem kolu.

Koreanke imaju samo dva boda, a njih su osvojile protiv Njemačke koja u zadnjem kolu igra s Norvežankama i za prolaz će trebati pobjedu ili se nadati da Slovenija i Južna Koreja više neće osvojiti bod. test

Rukomet OI, Skupina A:
Danska – Njemačka 28:27 (15:12)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!