Ostali sportovi

Đoković prebrodio krizu u drugom setu i stigao do svog četvrtog polufinala na OI!

Mario Borko • četvrtak, 01.08.2024.
Đoković prebrodio krizu u drugom setu i stigao do svog četvrtog polufinala na OI!
Foto: Damir Senčar/HINA

Prvi nositelj olimpijskog turnira pobijedio je u dva seta grčkog tenisača Stefanosa Tsitsipasa s 2-0 u setovima. Grk je imao ogromnu prednost u drugom setu, ali Đoković je ponovno pokazao svoju mentalnu snagu i četvrti puta izborio polufinale...

U četvrtak smo saznali polufinaliste olimpijskog turnira koji se odigrava na terenima Roland-Garrosa, a Carlosu Alcarazu i Lorenzu Musettiju, koji su to napravili nešto ranije, pridružili su se Felix Auger-Aliassime i Novak Đoković.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Srpski tenisač, koji je postavljen za prvog nositelja, imao je težak zadatak protiv Grka Stefanosa Tsitsipasa, ali usprkos maloj krizi u drugom setu uspio ga je savladati bez većih problema.

U prvom setu Đoković je bio besprijekoran na svom servisu, a kod vodstva 2:1 napravio je break koji se pokazao dovoljnim za osvajanje seta 6:3. Na startu drugog Tsitsipas je krenuo furiozno, poveo s 4:0, ali Đoković je nakon toga malo po malo krenuo sustizati prednost.

Grk je imao 5:2 i tri vezane set-lopte na svom servisu pri vodstvu 5:4. Đoković je na to odgovorio s osvojenih sedam od idućih šest poena, izborio tie-break, a tamo je apsolutno dominirao i sa 6:3, 7:6 (3) završio meč.

Za Đokovića je ovo četvrto polufinale olimpijskih igara. 2008. je u Pekingu osvojio broncu, 2012. u Londonu i 2021. u Tokiju je završio četvrti, a u Riju 2016. je ispao u prvom kolu.

U polufinalu će igrati protiv finalista Umaga Musettija koji je izbacio aktualnog olimpijskog pobjednika Alexandera Zvereva sa 7:5, 7:5. Auger-Aliassime pobijedio je u vrlo tijesnom meču Caspera Ruuda sa 6:4, 6:7 (8) 6:3 i on će biti protivnik Alcarazu. test

OI tenis, četvrtfinale:
Alexander Zverev (Njemačka) – Lorenzo Musetti (Italija) 5:7, 5:7
Casper Ruud (Norveška) - Felix Auger-Aliassime (Kanada) 4:6, 7:6 (8), 3:6
Novak Đoković (Srbija) – Stefanos Tsitsipas (Grčka) 6:3, 7:6(3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!