Ostali sportovi

Hrvatska ima novu medalju: Senzacionalna Donna Vekić razbila Slovakinju i promarširala u finale!

Mario Borko • četvrtak, 01.08.2024.
Hrvatska ima novu medalju: Senzacionalna Donna Vekić razbila Slovakinju i promarširala u finale!
Foto: Damir Senčar/HINA

Nakon neviđene drame protiv Marte Kostjuk, Donna Vekić u polufinalu nije željela još jednom proživljavati isto. Protiv 67. igračice svijeta Slovakinje Anne-Karoline Schmiedlove odigrala je besprijekoran meč, pobijedila sa 6:4, 6:0, osigurala najmanje olimpijsko srebro i za tek nešto više od sat vremena prohujala u finale Olimpijskih igara!!

Teško je pronaći riječi za ono što je Donna Vekić pokazala u polufinalu Olimpijskih igara u Parizu. Nakon nevjerojatno iscrpljujućeg četvrtfinala bilo je teško bilo što očekivati i predviđati, ali Osječanka je izašla na centralni teren Roland-Garrosa s neviđenom razinom samopouzdanja za sat vremena izborila finale i treću hrvatsku olimpijsku medalju u Parizu.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Donna je bila favoritkinja protiv Slovakinje Anne Karoline Schmiedlove, ali rijetko tko je predviđao da će joj Hrvatica prepustiti samo četiri gema. Vekić je za sat i sedam minuta igre slavila sa 6:4, 6:0 i ispisala povijest.

Nakon početnog ispitivanja snaga, Donna je kod rezultata 2:2 napravila break koji je uspješno obranila i sa 6:4 osvojila set. Mogla je hrvatska tenisačica i do dvostrukog breaka, ali je propustila dvije prilike kod vodstva 4:3. To na kraju nije bilo potrebno, a Donna je propušteno s kamatama nadoknadila u drugom setu.

Ostavila je Slovakinju bez poena na njenom prvom servis gemu, potvrdila break na svom i onda još jednom oduzela servis protivnici. Schmiedlova se nakon toga predala, Donna nije ništa htjela prepustiti slučaju, nego je agresivnom igrom ostavila Slovakinju bez gema u drugom setu i sa savršenih 6:0 potvrdila olimpijsku medalju.

Iza Vekić je tri sata borbe u četvrtfinalu protiv Marte Kostjuk, ali čini se da taj meč nije ostavio nikakve negativne posljedice. Schmiedlova je imala impresivan put do polufinala, ovdje je grubo zaustavljena, a za treće mjesto igrat će protiv prve igračice svijeta Ige Swiatek.

Prvu hrvatsku tenisačicu s olimpijskom medaljom u finalu čeka borba za zlato protiv Kineskinje Qinwen Zheng. Sedma igračica svijeta do finala je ispustila dva seta, ali impresivna pobjeda protiv Poljakinje sugerira da je i ona u odličnoj formi.

Tenisačice u petak imaju dan odmora, a veliko finale igrat će se u subotu.

Donna je donijela šest tenisku medalju za Hrvatsku, drugu u singlu nakon Gorana Ivaniševića 1992. u Barceloni. Mate Pavić i Nikola Mektić bili su zlatni u parovima u Tokiju, a tamo su u finalu pobijedili Marina Čilića i Ivana Dodiga.

Ivan Ljubičić i Mario Ančić osvojili su broncu u paru 2004. u Ateni, a Ivanišević je medalji u singlu u Barceloni dodao i broncu u paru s Goranom Prpićemtest

Tenis, polufinale:
Donna Vekić (Hrvatska) - Anna Karolina Schmiedlova (Slovačka) 6:4, 6:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!