Nogomet

Coppitelli: 'Imali smo dosta šansi i ponosan sam kako nam je momčad nastupila'

Mihaela Bradovski • petak, 02.08.2024.
Coppitelli: 'Imali smo dosta šansi i ponosan sam kako nam je momčad nastupila'
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Osijek je upisao i drugu pobjedu u susretima s Levadijom te je s glatkih ukupnih 6:1 prošao u treće pretkolo Konferencijske lige...

Trener Osijeka Federico Coppitelli isticao je zadovoljstvo kako je momčad nastupila u Tallinnu i onim što je pružila na terenu. Nakon osjelih 5:1, slavila je u gostima s 1:0 golom Petra Pušića.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Jako sam sretan izvedbom naše momčadi. I ponosan sam kako su dečki igrali. Nakon skoro mjesec dana napornog rada mi smo danas pokazali da smo spremni i da dijelimo neke moralne principe koji su za nas jako bitni. Bili smo jako dobri u obrani protiv vrlo dobrog protivnika. Naravno, ova je utakmica bila drukčija za mene, imali smo ideju da bi to trebala biti lakša zadaća za nas, međutim, nije bilo tako. Ipak, momčad je bila sjajna. Držali smo se onoga što smo planirali, kontrolirali smo prostor i situaciju na terenu te imali puno prilika protiv suparnika koji ima neupitnih kvaliteta i koji puno toga stvara na terenu. Imali smo dosta šansi i ponosan sam kako nam je momčad nastupila", istaknuo je Coppitelli, a prenosi stranica Osijeka.

Osječani su imali kontrolu nad susretom i nisu dopustili domaćinu da ih pritisne i stavi u probleme. Imali su veliku pomoć navijača koji su se zaputili na daleki put prema Estoniji.

"Moram pohvaliti i naše navijače koji su došli ovdje, također smo ponosni i na njih. I oni, kao što sam rekao, dijele iste vrijednosti kao i mi. Da, pobjednički mentalitet je ono što ovdje želim postići. Htio sam da i ovdje pobijedimo, tražio sam to od igrača. Nakon gola koji je potvrdio naš prolazak dalje, rekao sam dečkima da se i dalje držimo našeg plana, imali smo priliku postići i drugi pogodak. U svakom slučaju, jako sam sretan."

U sljedećem kolu Osijek će igrati protiv Zire iz Azerbajdžana. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!