Nogomet

Gattuso: 'Ovo je drugi sport igrati na ovakvom travnjaku, ali ne prihvaćam nikakvu ispriku'

Mihaela Bradovski • petak, 02.08.2024.
Gattuso: 'Ovo je drugi sport igrati na ovakvom travnjaku, ali ne prihvaćam nikakvu ispriku'
Foto: Mario Strmotić/HINA

Hajduk je remijem bez pogodaka na Farskim Otocima potvrdio prolaz u treće pretkolo Konferencijske lige. Bilo je to daleko od idealnog izdanja, a i Gennaro Gattuso je svjestan da može i mora bolje.

Splićani su otputovali na Farske Otoke po potvrdu prolaza, bolji dojam i pobjedu. Od svega toga ispunjena je samo prva stavka.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Znao sam da neće biti jednostavna utakmica, nema takve, mnogo smo patili, pogotovo u zadnjih 25 metara našeg napada. Trebamo rasti, dosta smo griješili i to me morilo. Ali trudom i radom to možemo nadići. Sretni smo što smo prošli dalje i sada sve snage preusmjeravamo na nedjelju navečer i utakmicu protiv Slaven Belupa, a nakon toga se okrećemo sljedećem protivniku u pretkolu Konferencijske lige", rekao je nakon susreta Gennaro Gattuso.

Bilo je dosta problema u snalaženju na umjetnoj travi koja nije najbolje sjela dijelu igrača.

"Ovo je drugi sport igrati na ovakvom travnjaku. Lopta je puno brža i drugačije odskače nego li na pravom terenu, ali ne priznajem nikakve isprike, moramo biti spremni na ovakve uvjete možda nam se opet dogodi ovakav teren. Imali smo u Splitu treninge i na pravoj i na umjetnoj travi. Moramo popraviti našu igru i u tom segmentu se poboljšati. Bilo je jako hladno, 11 stupnjeva, teško je igrati nakon vrućine u Splitu, ali nema nikakvih opravdanja, moramo se popraviti i to sam rekao momcima ujutro na sastanku. Moramo kontinuirano rasti."

"Moramo biti bolji pogotovo u posljednjih 25 metara, imali su tri-četiri neugodna kontranapada koja smo mi loše počistili i tu smo trebali bolje reagirati, to sam im rekao", dodao je Gattuso.

Slijedi dvoboj na početku prvenstva protiv Slaven Belupa.

"Glava je kompletno usmjerena na Slaven Belupo. Dolazimo rano ujutro u Splitu, a trening ćemo imati navečer i tu ćemo biti potpuno fokusirani na Slaven te ćemo pripremati tu utakmicu."

Gattuso je od prve minute dao priliku Sanyangu.

"Dobar je, ali mora biti bolji, pogotovo u napadu, ima još prostora za napredak. Igrali smo par dugih lopti s lijeva na desno, on je tu malo zakasnio i u skoku i u trku. Tek je došao i mora se prilagoditi na momčad, tranzicija mu mora biti bolja." test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!