Nogomet

Kreće nova sezona SuperSport HNL-a, prvak Dinamo otvara protiv Istre

Mihaela Bradovski • petak, 02.08.2024.
Kreće nova sezona SuperSport HNL-a, prvak Dinamo otvara protiv Istre
Foto: Josip Regović/PIXSELL

Danas i službeno počinje nova sezona SuperSport HNL-a. U prvom susretu prvog kola Dinamo na Maksimiru dočekuje Istru 1961...

Kasniji početak nove sezone i kasni ulazak u europska natjecanja, igračima Dinama donijela je poduži ljetni odmor, bilo je sasvim dovoljno vremena i za odmor i za pripreme za novu sezonu, stigla su i pojačanja te se očekuje da Dinamo vrlo brzo bude na željenoj razini.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sergej Jakirović još uvijek očekuje pojačanja na nekim pozicijama, posebno na desnom krilu gdje će prema svemu sudeći pomagati Marko Pjaca, te u vrhu napada gdje je Dinamo odlaskom Frana Brodića ostao samo na Bruni Petkoviću i Sandru Kulenoviću.

No prijelazni rok traje još mjesec dana, dosta je vremena za odrađivanje posla, a signali sa svih strana dolaze kako Modri intenzivno rade na nadogradnji momčadi.

Ne radi se samo na nadogradnji momčadi već i na sanaciji travnjaka koji nije u najboljem stanju i kako su iz Dinama potvrdili, još će se ova utakmica protiv Istre odigrati na aktualnom istrošenom travnjaku, a do sljedeće domaće utakmice bit će postavljen potpuno novi travnjak.

Istra 1961 navikla je igrati i na težim travnjacima, prošle sezone na Aldu Drosini teren je uglavnom bio dosta težak za igru i ovakvo stanje maksimirskog terena više bi trebalo smetati domaćinu nego gostima.

I u ovu sezonu Dinamo ulazi kao prvi favorit za titulu prvaka i mora od prvog kola krenuti ozbiljno jer Osijek izgleda opasnije nego prošle sezone, Hajduk također i svaki krivi korak predstavljat će problem.

Što su rekli

Sergej Jakirović, trener Dinama: "Dolazi nam Istra, vidimo da je i ona na pripremama igrala protiv jakih suparnika, očekujem da će pružiti dobar otpor, trener Paolo Tramezzani inzistira na disciplini u fazi obrane s brzim izlascima prema naprijed. Naša koncentracija mora biti usmjerena ka dobrom protoku lopte, da ne žurimo i ne gubimo pozicije, da preveniramo kontre i polukontre. Zadnji tjedan smo došli do svježine, ozbiljan je pristup treninzima, dosta je stvari na kojima inzistiramo, želimo to pretočiti u utakmice koje dolaze."

Paolo Tramezzani, trener Istre 1961: "Zadovoljni smo odrađenim pripremama i sretni što krećemo s prvenstvom. Imamo veliku volju igrati i natjecati se, odradili smo odličnih pet tjedana priprema, dečki su kvalitetno trenirali i bili ustrajni i ozbiljni od prvog dana. Zadržali smo isti duh s kojim smo završili sezonu i vrlo sam zadovoljan s ovim što su mi igrači pokazali proteklih tjedana. Ako zadržimo dobar duh koji imamo, ako kvalitetno radimo i imamo dobru atmosferu, mislim da možemo igrati protiv bilo koga. Zadovoljan sam s pripremnim utakmicama koje smo odigrali protiv ozbiljnih ekipa, to su nam bili odlični testovi. Imamo veliki respekt prema Dinamu, najbolja su ekipa trenutno u ligi i mislim da je ovo najbolja utakmica s kojom možemo krenuti u sezonu. Nismo uplašeni, mislim da smo u odličnoj spremi i vrlo smo uzbuđeni, ovo je prilika da vidimo koja je razlika između nas i najbolje ekipe lige."

Mjesto, vrijeme, sudac

Zagreb, Maksimir, 21:00

Sudac: Mario Zebec (Cestica)

Nedostaju

Dinamo: Stojković, Perić, Moharrami (oporavljenici)

Istra 1961: Čuić (suspendiran), Ivanišević, Koski (ozljede)

Prošli dvoboj

Prošle sezone Dinamo je u sva četiri međusobna dvoboja slavio protiv Istre. Na Maksimiru je bio posebno uvjerljiv i pobjeđivao je s 4:1 i 3:0.

Prognoza

Dinamo je favorit, kvalitetniji je i očekuje se da pobjednički otvori sezonu na svom travnjaku. test

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 00:000
2Gorica 00:000
3Hajduk 00:000
4Istra 1961 00:000
5Lokomotiva 00:000
6Osijek 00:000
7Rijeka 00:000
8Slaven Belupo 00:000
9Šibenik 00:000
10Varaždin 00:000

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 00:000
2Gorica 00:000
3Hajduk 00:000
4Istra 1961 00:000
5Lokomotiva 00:000
6Osijek 00:000
7Rijeka 00:000
8Slaven Belupo 00:000
9Šibenik 00:000
10Varaždin 00:000

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!