Ostali sportovi

Hrvatski rukometaši pobjedom protiv Švedske prolaze u četvrtfinale

Mihaela Bradovski • petak, 02.08.2024.
Hrvatski rukometaši pobjedom protiv Švedske prolaze u četvrtfinale
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska rukometna reprezentacija u četvrtom kolu olimpijskog turnira igra protiv Švedske. Još jedan vrlo važan dvoboj u kojem Hrvatska ima priliku pobjedom osigurati prolaz u četvrtfinale...

Nakon pobjede protiv Njemačke u trećem kolu, raspoloženje u hrvatskoj reprezentaciji i oko nje posve se promijenilo. Neuvjerljiv nastup i mučenje na startu protiv Japana, zatim poraz od Slovenije i krenule su kritike. Međutim Njemačka je vratila Hrvatsku na pravi put.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Odličan nastup u oba smjera, potpuna kontrola nad susretom i rezultatom i u konačnici zaslužena pobjeda. Hrvatska je pokazala da ima kvalitetu i da se može nositi i s reprezentacijama njemačke razine.

Vrlo je bitno da Hrvatska ostane čvrsto na zemlji i da ne dopusti da je ponese ova pobjeda. Dvoboj protiv Švedske je iz više razloga vrlo opasan i ako se u njega ne uđe s maksimalnom ozbiljnošću i koncentracijom, neće dobro završiti.

Neke stvari idu Hrvatskoj u prilog, ali te stvari treba iskoristiti, a ne očekivati da će zbog njih pobjeda doći sama od sebe. Švedska je i dalje opasna i jako kvalitetna reprezentacija koja zaslužuje maksimalan angažman i puni respekt.

Neke stvari pogodile su Šveđane koji će tako protiv Hrvatske nastupiti značajno oslabljeni. Jim Gottfridsson zaradio je plavi karton u susretu protiv Slovenije i dobio je jednu utakmicu suspenzije, a riječ je o možda najvažnijem švedskom igraču. Zbog ozljeda su za današnji dvoboj otpali Felix Claar i Daniel Pettersson te su Šveđani već napravili izmjenu i vraća se oporavljeno Max Darj te Jonathan Edvardsson.

Švedski izbornik Solberg tako ima puno problema, ali ima i dalje vrlo opasnu sedmorku koja je problem za svaku reprezentaciju. Tu su i vrlo kvalitetni vratari Palicka i Thulin, a za Švedsku je ovo možda i biti ili ne biti utakmica u borbi za četvrtfinale. Hrvatsku pobjeda i prije posljednjeg kola vodi u četvrtfinale.

Što su rekli

Domagoj Duvnjak, kapetan hrvatske reprezentacije: "Jako nezgodna ekipa. Taj njihov rukomet nama ne odgovara, ali dobro ćemo se pripremiti i ja se nadam da imamo šanse pobijediti u toj utakmici. Protiv Njemačke pokazali smo da možemo protiv svakoga. Definitivno dobra utakmica, dobra energija. Bili smo puno agresivniji, puno kompaktniji, pomagali jedan drugome - to je bio ključ pobjede. Nadam se da ćemo to ponoviti protiv Švedske."

Mjesto, vrijeme, suci

Pariz, South Paris Arena 6, 14:00

Suci: Bonaventura/Bonaventura (Francuska)

Prošli dvoboj

Hrvatska i Švedska nisu se već neko vrijeme susretale, posljednji međusobni dvoboj bio je još 2019. godine u utakmici za peto mjesto na Svjetskom prvenstvu kada je Švedska slavila s 34:28. Posljednja pobjeda Hrvatske na velikim natjecanjima protiv Švedske dogodila se 2014. godine na Europskom prvenstvu kada je slavila 25:24.

Prognoza

Samo stanje reprezentacije nakon utakmica prošlog kola stavlja Hrvatsku u ulogu favorita. No može to biti zamka u koju hrvatski igrači ne smiju upasti. test

Olimpijske igre 2024, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Hrvatska-:-Švedska
Njemačka-:-Španjolska
Japan-:-Slovenija
1Njemačka 393:84+94
2Hrvatska 390:86+44
3Španjolska 388:84+44
4Slovenija 382:78+44
5Švedska 380:85-52
6Japan 388:104-160

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Olimpijske igre 2024, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Hrvatska-:-Švedska
Njemačka-:-Španjolska
Japan-:-Slovenija
1Njemačka 393:84+94
2Hrvatska 390:86+44
3Španjolska 388:84+44
4Slovenija 382:78+44
5Švedska 380:85-52
6Japan 388:104-160

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!