Automoto

WRC ponudio Hrvatskoj povratak u kalendar 2026. godine, rok za garancije do kraja kolovoza

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 02.08.2024.
WRC ponudio Hrvatskoj povratak u kalendar 2026. godine, rok za garancije do kraja kolovoza
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Nakon što je automobilističko natjecanje WRC Croatia Rally isključeno iz službenog WRC kalendara za 2025. godinu zbog neizdanih garancija, Svjetska automobilističke federacije (FIA) i WRC promotora postavili su hrvatskim organizatorima službeni rok do kojeg moraju dostaviti sve potrebne lokalne garancije kako bi se u Hrvatskoj 2025. održalo Europsko rally prvenstvo (ERC), a 2026. i 2027. ponovno Svjetsko rally prvenstvo odnosno WRC Croatia Rally...

Hrvatski organizatori automobilističkih utrka Croatia Rally zaprimili su od Svjetske automobilističke federacije (FIA) i WRC promotora rok do kojeg moraju dostaviti sve potrebne lokalne garancije kako bi se u Hrvatskoj 2025. održalo Europsko rally prvenstvo (ERC), a 2026. i 2027. ponovno Svjetsko rally prvenstvo odnosno WRC Croatia Rally. Rok za predaju garancija istječe 29. kolovoza ove godine.

"U skladu s nedavnim razgovorima i pregovorima, sa zadovoljstvom možemo ponuditi Croatia Rallyju poziciju u kalendaru FIA Europskog Rally Prvenstva (ERC) za 2025. godinu, a zatim i povratak u Svjetsko Rally Prvenstvo (WRC) 2026. i 2027. godine… Bez sudjelovanja u ERC-u 2025. godine, naknadna pozicija u kalendaru WRC-a nije moguća", navodi WRC promotor u svom pismu te naglašava kako je za finalizaciju dogovora važno dostaviti "pisane garancije relevantnog vladinog tijela".

"Iskreno se nadam kako ćemo do zadanog roka, znači do 29. kolovoza uspjeti ishodovati sve potrebne službene garancije kojima će Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo Turizma i Sporta podržati nastavak održavanja WRC Croatia Rallyja. Ponovno ću istaknuti kako se ekonomske i marketinške koristi za Hrvatsku zahvaljujući WRC Croatia Rally mjere u stotinama milijuna eura te kako je snimke Hrvatske putem TV prijenosa i snimki u samo jednom izdanju događaja vidjelo gotovo sto milijuna gledatelja u 165 zemalja diljem svijeta. Zahvaljujem Vladi i Ministarstvu turizma na dosadašnjoj podršci te vjerujem, nakon sastanaka koje smo imali posljednjih nekoliko tjedana, da potpora ipak nece izostati. Zahvaljujem Gradu Zagrebu i drugim predstavnicima županija i gradova koje su odlučile podržati ERC Croatia Rally iduće godine te povratak WRC-a u 2026. i 2027. na hrvatske ceste", istaknuo je predsjednik organizacijskog odbora Croatia Rallyja Daniel Šaškin.

Podsjećamo, nakon što Hrvatska nije na vrijeme dostavila odgovarajuće garancije FIA i WRC promotor isključili su Croatia Rally iz kalendara u idućoj sezoni, a rally utrke u 2025. premjestili u Saudijsku Arabiju, Paragvaj i na Kanarske Otoke. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoWRC
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!