Ostali sportovi

Nevjerojatan finiš braće Sinković i zlatno odličje!!!!!

Mihaela Bradovski • petak, 02.08.2024.
Nevjerojatan finiš braće Sinković i zlatno odličje!!!!!
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Braća Sinković odveslala su nevjerojatnu utrku i donose u Hrvatsku još jedno zlatno odličje. Čudesnih posljednjih 500 metara odvelo ih je na vrh!!!!

Srebro četverac na pariće 2012. godine u Londonu, zlato dvojac na pariće u Riju 2016., zlato dvojac u Tokiju 2020. godine i sada zlato ponovno u dvojcu na pariće u Parizu.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Braća Martin i Valent Sinković ponovno su bili najbolji onda kada je to bilo najvažnije, ali ovo finale u Parizu bilo je najdramatičnije i možda i najteže koje su Sinkovići veslali na Olimpijskim igrama.

Odveslali su čudesnu utrku s nevjerojatnih posljednjih 500 metara gdje na njihovo ubrzavanje nitko nije imao odgovor.

Britanci su vodili od početka, odmah su stvorili visoku prednost i održavali jak ritam zaveslaja dok su se ostali borili iza njih.

Irci i Španjolci nisu to mogli pratiti i prvi su otpali dok su se Sinkovići borili s Rumunjima i Švicarcima gotovo poravnato.

U posljednjih 500 metara ušli su s četvrtim prolaznim vremenom, ali onda je krenuo nezaustavljivi finiš.

Uhvatili su Švicarce i Rumunje, ali ne samo da su došli do drugog mjesta već su napali i Britance koje su u posljednjih 20-30 metara i uhvatili.

Britanci nisu imali snage za odgovor, morali su se zadovoljiti drugim mjestom jer Sinkovići su na Igrama predodređeni za zlatna odličja.

Bez obzira što su ove sezone izgubili neke utrke, tempirali su formu i tražili pravi recept za Igre u Parizu i pod vodstvom legendarnog trenera Bralića ponovno su u pravom trenutku bili najbolji.

Sinkovići su Hrvatskoj donijeli novo zlato, drugo u Parizu nakon što je Barbara Matić postala zlatna u džudu. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!