Ostali sportovi

Petrović s Brazilom srušio Japan i može se nadati četvrtfinalu

Mario Borko • petak, 02.08.2024.
Petrović s Brazilom srušio Japan i može se nadati četvrtfinalu
Foto: EPA

Košarkaška reprezentacija Brazila pobijedila je s 18 razlike Japan i tako se približila ulasku među osam najboljih reprezentacija. Izabranici Aleksandra Petrovića dominirali su cijeli susret i zasluženo slavili...

Prvu utakmicu dana na olimpijskom turnir u košarci igrali su Japan i Brazil kojeg vodi hrvatski trener Aleksandar Petrović. Brazilci su sa 102:84 nadigrali Japan i tako se približili ulasku u četvrtfinale.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Brazilci su nakon zaostatka na startu prvu dionicu igre završili s 11 koševa prednosti, a isto je odstojanje bilo na poluvremenu. Japan je treću-četvrtinu dobio s 29:22 i tako pokušao zakomplicirati situaciju. Ipak, Japanci su u završnoj četvrtini ostali na samo 11 poena, Brazil je zabio 25 i tako uvjerljivim slavljem povećao svoje šanse za prolazak među najboljih osam.

Fenomenalni Bruno Caboclo zabio 33 poena i ulovio 17 skokova. Vitor Benite dodao je 19 koševa, a Marcelo Huertas 13, uz osam asistencija. Josh Hawkinson predvodio je Japan s 26 poena i deset skokova, ali nije bilo dovoljno da Zemlja izlazećeg sunca upiše prvu pobjedu na turniru.

Japanci su ispali, a Brazil za prolazak među najboljih osam treba poraz Španjolske od Kanade s više od dva poena razlike i pobjedu Srbije protiv Južnog Sudana od minimalno dva razlike. Grčka ne smije slaviti s više od šest koševa razlike protiv Australije ili je mora pobijediti s devet razlike. test

Olimpijske igre, Skupina D, četvrto kolo:
Brazil – Japan 102:84

FOTO:EPA/TOMS KALNINS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!