Ostali sportovi

Treća nije bila sreća, braća Fantela olimpijski nastup završila diskvalifikacijom

Mario Borko • petak, 02.08.2024.
Treća nije bila sreća, braća Fantela olimpijski nastup završila diskvalifikacijom

U finalnom plovu klase 49-er na olimpijskim igrama, braća Mihovil i Šime Fantela prerano su prešla startnu liniju, zbog toga su diskvalificirani i ostali su bez šanse da se bore za medalju...

Nakon što su u dva prekinuta plova držala brončanu medalju, braća Šime i Mihovil Fantela u prevelikoj su želji u finalnom plovu, koji je krenuo u petak od 13 sati, prerano startala i tako zaradila diskvalifikaciju.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatski je par želio imati što bolju startnu poziciju s obzirom na to da su lovili veliku razliku kako bi došli do medalje. Na startu je velik broj posada prestupio, ali se odmah okrenuo i ponovio start. Braća Fantela procijenila su da se im to ne isplati jer su bila na vrhu uz posade s kojima su se borila za medalju.

Nekoliko minuta nakon starta sudački tim ih je dostigao i priopćio im vijest o diskvalifikaciji. Nažalost, hrvatski par tako je ostao bez šanse za odličje i na kraju završio kao devet.

Zlato u 49-eru pripalo je Španjolcima Diegu Botinu le Cheveru i Florianu Trittelu Paulu koji su tijekom svih 13 utrka dominirali i zasluženo slavili. Isaac McHardie i William McKenzie iz Novog Zelanda osvojili su srebro, a bronca je pripala Amerikancima Ianu Barrowsu i Hansu Henkenu.

Bez odličja su ostali Irci koji su prije početka držali srebro, ali su isto ako i hrvatska kombinacija krenuli prerano i tako plov za medalje završili na posljednjem mjestu. test

49er, finale
1. Španjolska
2. Novi Zeland
3. SAD
4. Irska 9. Hrvatska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!