Ostali sportovi

Francuzi napokon do pobjede, za četvrtfinale borit će se s Mađarskom

Mario Borko • petak, 02.08.2024.
Francuzi napokon do pobjede, za četvrtfinale borit će se s Mađarskom
Foto: EPA

Francuska rukometna reprezentacija u četvrtoj utakmici olimpijskog turnira napokon je ostvarila prvu pobjedu. Protiv Argentine je opravdala status favorita i sada ovisi sama o sebi...

Jedno najvećih iznenađenja na Olimpijskim igrama u Parizu bilo je ono negativno. Francuzi su u rukometni turnir ušli kao favoriti, ali na pobjedu su čekali do četvrte utakmice. Francuska je u petak od 11 sati pobijedila Argentinu 28:21 i pobjedom u zadnjem kolu protiv Mađarske može osigurati četvrtfinale.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Uvjerljivi porazi od Danske i Norveške te remi protiv Egipta, uz mali sudački poguranac, stavili su francusku reprezentaciju u nezavidnu situaciji, ali četvrtfinale je još uvijek dostižno. Francuzi su potpuno nadigrali Argentince. Startali su u utakmicu sa serijom 7-0, a takvo je odstojanje bilo i na poluvremenu (15:8).

Argentinci su nizom 6-1 u razmaku od 42. do 51. minute došli na tri razlike, ali Francuzi tada pojačavaju tempo i pobjeđuju s uvjerljivih 28:21.

Hugo Descat predvodio je Francuze s osam golova, Elohim Prandi dodao je pet, a Dika Mem nije imao svoje dan i uz 38 posto šuta zabio je samo tri gola.

Fenomenalni Vincent Gerard obranio je 12 od 12 lopti (60 posto), James Lewis Parker bio je najefikasniji kod Argentine sa sedam golova iz 12 pokušaja.

Argentina je ispala s Igara, a u posljednjem kolu igra protiv Egipta. Francuzi su ostali živi, a za prolaza u četvrtfinale trebat će pobjedu ili remi protiv Mađarske.

Egipat ima bolju gol razliku i Argentinu u posljednjem kolu tako da je izvjesno da će Francuzi grupnu fazu, ako prođu, završiti na četvrtom mjestu. test

Olimpijske igre, skupina B:
Francuska – Argentina 28:21 (15:8)

FOTO: EPA/MARTIN DIVISEK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!