Ostali sportovi

Nezaustavljivi Alcaraz dozvolio protivniku samo dva gema i projurio u finale

Mario Borko • petak, 02.08.2024.
Nezaustavljivi Alcaraz dozvolio protivniku samo dva gema i projurio u finale
Foto: EPA

U prvom polufinalu olimpijskog turnira prvi favorit Carlos Alcaraz potpuno je razbio Kanađanina Felixa Augera-Aliassimea i osigurao najmanje srebrenu medalju...

Poznat je prvi finalist olimpijskog tunira u Parizu. Prema svim očekivanjima to je Carlos Alcaraz, ali fenomenalni Španjolac ipak je sve uspio iznenaditi lakoćom kojom je to postigao. Felix Auger-Aliassime osvojio je za sat i 16 minuta tek dva gema i izgubio sa 6:1, 6:1.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Španjolac je bio nemilosrdan. Kanađanin je poveo s 1:0 i tu je bio njegov kraj. Alcaraz je osvojio šest gemova zaredom, oduzeo na tom putu tri servisa protivniku i osvojio prvi set sa 6:1. Cijeli meč nije Auger-Aliassimeu dopustio nijednu break priliku na svom servisu.

Drugi set 19. tenisač svijeta ponovno je osvojio svoj prvi servis gem, a onda Alcaraz osvaja idućih pet gemova, uz dva breaka i zaključuje meč sa 6:1, 6:1.

Bio je ovo sedmi dvoboj ovih dvaju tenisača i četvrta pobjeda za Španjolca. Kanađanin je slavio u prva tri meča, a nakon toga više nijednom nije osvojio set. Ovo mu je bio daleko najteži poraz.

Alcaraz je osigurao finale, najmanje srebro, a za zlato će igrati protiv pobjednika u meču između Novaka Đokovića i Lorenza Musettija. Auger-Aliassime će za broncu igrati protiv gubitnika tog dvoboja. test

Olimpijske igre, polufinale:
Carlos Alcaraz (Španjolska) - Felix Auger-Aliassime (Kanada) 6:1, 6:1

FOTO: EPA/DANIEL IRUNGU

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!