Ostali sportovi

Grci se spasili u zadnji čas i ostali u igri za ulazak u drugi krug

Mario Borko • petak, 02.08.2024.
Grci se spasili u zadnji čas i ostali u igri za ulazak u drugi krug
Foto: Pixsell

Košarkaška reprezentacija Grčke u posljednjem, trećem kolu olimpijskog turnira po skupinama, ostvarila je prvu pobjedu i sada željno iščekuje rasplet preostalih utakmica kako bi saznala ide li u četvrtfinale...

Hrvatska košarkaška reprezentacija ostala je bez Olimpijskih igara zbog poraza od Grčke, a Grci su u Parizu krenuli s dva uvodna poraza. U trećem kolu u biti ili ne biti utakmici pobijedili su Australiju i tako si ostavili šanse za prolazak u četvrtfinale.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Australija je pobijedila Španjolsku i izgubila od Kanade, a protiv Grčke je pružila solidan otpor, ali na kraju izgubila. Grci su imali prednost tijekom cijelog susreta, a u drugoj i trećoj četvrtini ona se penjala i do 19 razlike.

Australci su u posljednjoj dionici igre došli na samo minus dva, potpuno zakomplicirali susret, ali Grci su s dvije trice u ključnim trenucima došli do vrlo važne pobjede.

Grke je predvodio Giannis Antetokounmpo s 20 poena, sedam skokova i šest asistencija. Thomas Walkup imao je 18 ubačaja. Patty Mils i Jock Landale predvodili su Australiju s 13 odnosno 17 poena.

Grčka i Australija i dalje su igri za prolazak, ali obje se reprezentacije nadaju da će Kanada, koja je osigurala prolazak, pobijediti Španjolsku, Grcima je potrebno da to bude s više od tri razlike, a također je važno da Srbija pobijedi Južni Sudan.

Kombinacija je mnogo, ali u tom slučaju Australija i Grčka bi prošle dalje, jedna kao druga, a druga kao jedan od dvije najbolje trećeplasirane ekipe. test

Olimpijske igre, skupina A, treće kolo:
Grčka – Australija 77:71

FOTO: Klodian Lato/EUROKINISSI/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!