Ostali sportovi

Stolni tenis: Zaustavljena francuska senzacija, u ženskoj konkurenciji slijedi repriza finala iz Tokija

HINA, Mario Borko • petak, 02.08.2024.
Stolni tenis: Zaustavljena francuska senzacija, u ženskoj konkurenciji slijedi repriza finala iz Tokija
Foto: EPA

Velika francuska nada Felix Lebrun izgubio je puno lakše od očekivanog od Kineza Fana, a on će u finalu igrati protiv Šveđanin Moregarda. U ženskoj konkurenciji Chen i Sun sastat će se u drugom uzastopnom finalu...

U finalu stolnoteniskog tunira na Olimpijskim igrama u Parizu igrat će prve dvije nositeljice Kineskinje Meng Chen i Yingsha Sun u ženskoj konkurenciji, dok će kod stolnotenisača suparnik Kinezu Thendongu Fanu suprotstaviti Šveđanin Truls Moregard.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U polufinalu su Kineskinje bez izgubljenog seta svladale svoje suparnice, prvo je Meng Chen svladala Yubin Shin iz Južne Koreje s 4-0 (11:7, 11:6, 11:7, 11:7), a potom je Yingsha Sun s 4-0 (11:6, 11:8, 11:8, 11:2) bila bolja od Japanke Hine Hayate.

Chen i Sun su igrale u finalu i prije tri godine u Tokiju, a tada je slavila starija Chen.

Fan je do svog drugog uzastopnog olimpijskog pojedinačnog finala stigao ugasivši nade domaćeg favorita Felixa Lebruna svladavši ga s 4-0 (11:8, 11:6, 11:7, 11:5), dok je u drugom polufinalu viđena velika borba, a na kraju je Moregard nadigrao Brazilca Huga Calderana s 4-2 (12:10, 16:14, 7:11, 11:7, 10:12, 11:8).

Moregard (22) je u drugom kolu izbacio prvog nositelja Kineza Chuqina Wanga, a onda je u nastavku turnir dokazao kako to nije bila slučajnost.

Za Fana je ovo drugi uzastopni ulazak u finale olimpijskog turnira, prije tri godine je izgubio od legendarnog Ma Longa.

Finale stolnotenisačica na programu je u subotu, a stolnotenisača u nedjelju. test

FOTO: EPA/ANNA SZILAGYI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!