Ostali sportovi

Jedrenje: Jurišić skočio na drugo mjesto, slab dan za Vorobjevu

HINA, Mario Borko • petak, 02.08.2024.
Jedrenje: Jurišić skočio na drugo mjesto, slab dan za Vorobjevu

Hrvatski jedriličar Filip Jurišić drži drugo mjesto nakon četiri kvalifikacijske regate klase ILCA 7 u Marseilleu, dok je Jelena Vorobjeva trinaesta...

Odličan debi na Olimpijskim igrama imao 32-godišnji Filip Jurišić u četvrtak u Marseilleu, a u petak je pobijedio u četvrtoj regati i skočio na drugo mjesto. Hvaranin, koji je u nacionalnim kvalifikacijama bivše klase laser izborio Igre ispred dvostrukog nositelja srebrnog olimpijskog odličja Tončija Stipanovića, loše je započeo dan s tek 32. mjestom od ukupno 43 jedriličara.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Filip je nakon drugoga okreta i počeo padati u poretku, no zato je briljirao u četvrtoj utrci kada je doslovce "potukao" konkurenciju vodeći od praktički od starta do cilja po vjetru do 8 čvorova jačine.

To ga je odvelo na drugi mjesto poretka s 18 negativnih bodova, samo tri manje od Australca Matta Wearna, dok trećeplasirani Peruanac Stephano Peshiera ima također 18 bodova. Do kraja kvalifikacija je još šest regata, a potom deset najboljih plovi za odličja.

Jelena Vorobjeva je u jedinoj danas održanoj regati bila tek 40., a u ukupnom poretku s 23 negativna boda drži 13. mjesto. I u ovoj klasi se jedri deset kvalifikacijskih plovova, a onda slijedi medal race deset najboljih. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!