Ostali sportovi

U četvrtfinalu olimpijskog turnira u nogometu gledamo reprizu finala Svjetskog prvenstva iz Katara

Mario Borko • petak, 02.08.2024.
U četvrtfinalu olimpijskog turnira u nogometu gledamo reprizu finala Svjetskog prvenstva iz Katara
Foto: EPA

Večeras od 21:00 saznat ćemo posljednjeg polufinalista olimpijskog turnira u nogometu. Domaćin Francuska puno ranije od očekivanog igra protiv Argentine koja je već odigrala najdramatičniju utakmicu na ovom natjecanju...

Nogomet na Olimpijskim igrama nije primaran sport, a glavni razlog je što ne nastupaju najbolji svjetski nogometaši. Na turniru do 23 godine mogu nastupiti samo trojica starijih igrača, ali kada se u nokaut fazi sastaju Argentina i Francuska to uvijek izaziva posebnu pažnju.

Igraj na Francuska - Argentina na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Domaćini Francuzi, predvođeni kapetanom Alexandreom Lacazetteom, zasad su besprijekorni. Francuska je u skupini ostvarila tri pobjede, uz gol razliku 7-0. Na otvaranju turnira Tricolori su s 3:0 nadigrali SAD, a Lacazette i novi igrač Bayerna Michael Olise upisali su po gol i asistenciju.

Gvineja je u drugom kolu bila puno tvrđi suparnik, ali Kiliann Sildillia donio je u 75.minuti na asistenciju Olisea tri boda Francuzima. Izbornik Thierry Henry odlučio je protiv Novog Zelanda malo ispremiješati sastav, a to se pokazao kao dobar potez. Francuska je slavila s 3:0 i mirno ušla u četvrtfinale.

Nitko se osim spomenutog dvojca ne ističe pretjerano. Svih sedam golova zabilo je sedam različitih strijelaca, momčadska igra najjači je adut Francuza i to će pokušati demonstrirati protiv Argentine.

Argentinci su odmah na startu turnira proživjeli dramu. Protiv Maroka su u nadoknadi došli do izjednačenja, koje se nakon duge provjere poništilo. Gol Argentine pao je iz zaleđa, a iako su momčadi već napustile teren morale su se vratiti kako bi se susret odigrao do kraja.

Osim toga marokanski navijači izazvali su incident tako da su Argentinci imali velikih problema, ali su iz njih izašli jači. Protiv Iraka su se dugo mučili, ali su s golovima u 62. i 85. minuti došli do vrijedna tri boda.

Ukrajina je izgubila od Iraka, pobijedila Maroko, ali Argentina se nije dala smesti. Sigurna 2:0 pobjeda i prolazak u četvrtfinale za dvostruke osvajače zlata (2004., 2008.). Julian Alvarez najveća je zvijezda momčadi, a Thiago Almeida zasad je najefikasniji s dva gola.

Napadač Manchester Cityja nema baš najbolji turnir iza sebe, upisao je tek jednu asistenciju, ali upravo zato ga se Francuzi moraju pribojavati.

Mjesto, vrijeme, sudac

Bordeaux, Matmut Atlantique, 21:00

Sudac: Ilgiz Tantašev (Uzbekistan)

Prošli dvoboj

Ovo je prvi susret ovih dviju olimpijskih reprezentacija. Francuska ima zlato iz 1984., a Argentina dva iz 2004. i 2008.

Prognoza

Francuska je favorit, ali mogla bi to ponovno biti prava drama kao i u finalu Svjetskog prvenstva u Katru. test

FOTO: EPA/ROBERT GHEMENT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!