Ostali sportovi

Nitko ne može do zlata kraj Južne Koreje

HINA, Petar Jenjić • petak, 02.08.2024.
Nitko ne može do zlata kraj Južne Koreje

Južna Koreja osvojila je još jednu zlatnu medalju u streličarstvu na Olimpijskim igrama u Parizu. U finalu mješovitih ekipa je bila bolja od Njemačke...

Južnokorejska streličarska reprezentacija osvojila je i treću zlatnu medalju u isto toliko održanih natjecanja na Olimpijskim igrama u Parizu, pobijedivši u finalu mješovitih ekipa Njemačku sa 6-0.

Igraj na Olimpijske igre na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Zlatni korejski dvojac činili su 21-godišnja Lim Sihyeon i 32-godišnji Kim Woojin, dok su Njemačku predstavljali Michelle Kroppen i Florian Unruh.

Za Lim Sihyeon je ovo druga olimpijska medalja, dok je Kim Woojin dodao četvrto zlato u svoju kolekciju u kojoj su do danas bila tri momčadska naslova olimpijskog pobjednika.

U meču za broncu američki par, koji su činili Casey Kaufhold i Brady Ellison, pobijedio je sa 6-2 indijsku kombinaciju Akita Bhakat - Dhiraj Bommadevara.

U streličarskom olimpijskom programu su ostala još pojedinačna natjecanja u muškoj i ženskoj konkurenciji, gdje će korejski dvojac iz današnjeg natjecanja biti u statusu prvih favorita. Oboje su imali uvjerljivo najbolji rezultat u kvalifikacijama, a Lim Sihyeon je pritom postavila i novi svjetski rekord (694 kruga). test

FOTO: EPA/MARTIN DIVISEK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!